Kies je taal:

Een roadtrip maken met de kinderen: 5 punten waar je op kunt letten

Door te roadtrippen, kun je meer van de wereld zien én kun je de echte avonturier in je naar boven halen. Wil je ook graag jouw kinderen betrekken bij een roadtrip? Dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee kunt houden. Hieronder zetten we op een rij waar je aan kunt denken, zodat het een fijne, onvergetelijke vakantie wordt voor jullie allemaal.

Roadtrip met kinderen

1. Een leuke bestemming voor het hele gezin

Eerst is het slim om na te denken waar jullie precies willen gaan rondtrekken. Willen jullie binnen Europa blijven, of wil je ver weg op roadtrip gaan? Houd er rekening mee dat de bestemming leuk moet zijn voor het hele gezin. Bij het uitzoeken van de bestemming is het belangrijk om te bepalen hoe ver je elke dag gaat reizen. In een uitgestrekt landschap is wat langer rijden namelijk al gauw het geval, of dat zo leuk is voor de kinderen is een tweede. Daarnaast kun je ook kijken naar de bezienswaardigheden die je tijdens de roadtrip wilt ontdekken. Deze bezienswaardigheden moeten ook in de smaak vallen bij de rest van het gezin.

Wil je bergen beklimmen, hikes maken, of rijden jullie voornamelijk langs mooie steden en leuke parken? Om jouw kinderen hierbij te betrekken, is het slim om aan hen te vragen wat zij leuk vinden om te doen. Zo kunnen jullie samen op zoek gaan naar een bestemming die aan alle wensen voldoet.

2. Een comfortabele auto

Voor zowel jullie als ouders als voor de kinderen is het slim om op zoek te gaan naar een comfortabele auto. Als je met jouw eigen auto gaat, spreekt het comfort natuurlijk voor zich. Jij kent jouw eigen auto het beste en de kinderen zijn hier ook aan gewend. Als je met je eigen auto gaat, is het belangrijk om te kijken hoe goed je auto verzekerd is. Je kunt eenvoudig jouw auto online verzekeren. Check hierbij ook of de auto wel verzekerd is in de landen die jullie van plan zijn te bezoeken: dit kun je vaak bekijken op de groene kaart.

 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een auto te huren op de plek van bestemming. Dit is vooral handig als je een verre bestemming gaat opzoeken. Kies voor een auto die groot genoeg is voor het gezin en waar alle bagage in kan worden vervoerd. Het is natuurlijk ook leuk om een camper te huren, waar jullie met z’n allen in kunnen overnachten: dat is al een heel avontuur op zich. Bij het huren van een auto of een camper is het goed om te kijken naar de voorwaarden, zoals de verzekeringen en het aantal kilometers die je mag afleggen.

3. Plan de dagen goed

Hebben jullie een bestemming uitgezocht? Dan is het belangrijk om de dagen goed te plannen. Zorg ervoor dat je ook een aantal rustdagen plant, bijvoorbeeld een plek waar jullie meerdere dagen blijven. Hier kun je weer even opladen en lekker ontspannen. Wanneer je alle dagen reist, kan een roadtrip vermoeiend zijn, ook voor de kinderen.

 

Daarnaast is het slim om de roadtrip vooraf grotendeels uit te stippelen. Kijk daarbij naar welke bezienswaardigheden jullie allemaal willen zien, hoe ver het reizen is van A naar B en op welke plek jullie kunnen overnachten. Dit kan een hotel zijn in de buurt, maar als je met de camper gaat is het natuurlijk slim om op zoek te gaan naar een camperplaats. Als je van tevoren de route hebt uitgestippeld, geef je niet alleen jezelf duidelijkheid, maar kun je ook je kinderen vertellen waar jullie gaan slapen en wat ze onderweg kunnen zien. Zo kunnen zij zich hier ook op voorbereiden.

4. Vermaak op de achterbank

Waar jij misschien continue je ogen uitkijkt tijdens het maken van een roadtrip en je de omgeving hartstikke indrukwekkend vindt, is dat misschien niet per se het geval bij de kinderen. De kinderen vinden het misschien ook wel fijn om tussendoor wat anders te doen. Denk baan het lezen van een tijdschrift, of het doen van een spelletje. Zorg er daarom voor dat jouw kinderen zich goed kunnen vermaken op de achterbank, zodat de roadtrip voor hen ook leuk blijft. Als je merkt dat de kids zich beginnen te vervelen, las dan even een “rij pauze” in. Ga de benen strekken, loop een rondje of ga een hapje eten bij een restaurant. Zo kunnen jullie je weer klaarmaken voor de volgende kilometers.

5. Praktische aspecten

Bij het plannen van een roadtrip moet je een aantal zaken regelen. Zo moet bijvoorbeeld iedereen in het bezit zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart – afhankelijk van de bestemming. Check daarnaast of jullie voor de bestemming eventuele vaccinaties moeten krijgen. Ook moet de auto in orde zijn om de roadtrip te kunnen afleggen. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, is het handig om een boek of een map te maken waar je alle belangrijke documenten in kwijt kunt. Vergeet een kopie van de autoverzekering, zorgverzekeringen, boekingsbevestigingen en de uitgestippelde route zeker niet. 

Na deze goede voorbereiding is er een ding wat je niet mag vergeten: genieten van je reis! 

Vind je dit artikel "Een roadtrip maken met de kinderen: 5 punten waar je op kunt letten" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een partner. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights