Kies je taal:

Wil jij een draagzak gebruiken tijdens de vakantie? De is onze TOP 5 draagzakken voor reizen met kinderen

Onze kinderen gingen allebei vanaf 7 maanden mee op reis. Floris zijn eerste verre bestemming was West-Amerika en Lotte ging naar Thailand. Floris heeft zelfs al een kleine citytrip gemaakt naar Duitsland toen hij 5 weken was. Tijdens al deze reizen en nu nog, is voor ons een draagzak of kinderdrager onmisbaar. Wil jij ook een draagzak gebruiken tijdens de vakantie? Lees dan snel onze ervaringen, zodat je een goede keuze kan maken!

Draagzak gebruiken tijdens de vakantie? Onze TOP 5 draagzakken voor op reis!

1# Ergo Baby Draagzak

In Thailand en Amerika hebben wij veel gebruik gemaakt van de Ergo Baby. Lotte was toen 7 maanden en Floris 2 jaar. De Thaise straten zijn echt geschikt voor buggies, dus het was ideaal dat ze beide in deze draagzak pasten. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Lotte nu nog steeds af en toe vraagt of ze in haar “zakje” mag. Het fijne aan deze draagzak vind ik dat hij steunt op zowel je heupen als je schouders, waardoor je geen last krijgt van je rug. Je kan de draagzak zowel op de borst als op de rug dragen.Toen de kids heel klein waren, droeg ik met name op de borst, maar als ze wat ouder worden is rugdragen misschien wel fijner. Naar mijn idee voelt het dan wat minder zwaar.

 Kids Love Travel: draagzak tijdens de vakantie draagzak tijdens de vakantie

2# Baby Bjorn Draagzak 

Ik weet dat deze draagzak minder ergonomisch is…. maar toch ben ik fan! Waarom? Met name omdat je kindje zowel voor- als achteruit kan kijken. Tijdens onze reis naar Amerika, toen Floris 7 maanden was, was deze draagzak grote favoriet. Als we gingen hiken keek Floris eerst zijn ogen uit, als jij moet werd dan draaide we hem om, doekje over zijn hoofd en slapen maar. Ook in het vliegtuig heb ik beide kids vaak op schoot gehad in deze draagzak. Zo konden ze lekker spelen met een rammelaartje op het tafeltje, om zich heen kijken en had ik mijn handen vrij.

Kids Love Travel: draagzak gebruiken tijdens de vakantie Draagzak gebruiken tijdens de vakantie

3# Baylonia draagdoek 

Toen Flo en Lotte echt net geboren waren, heb ik hen veel rondgedragen in een (stretch) draagdoek. Veel draagzakken zijn niet geschikt voor new borns omdat ze de nek niet genoeg ondersteunen, dat doet een draagdoek wel. Ook nemen ze relatief weinig ruimte in, waardoor ze erg geschikt zijn om mee op reis te nemen. Ik vond de draagdoeken fijn toen de kids echt heel klein waren, zodra de kids wat sterker en zwaarder werden, richting de 2 tot 3 maanden, ging ik over naar een draagzak. Ik had bij de doeken toch vaker het gevoel dat deze steeds losser ging zitten en was er veel aan het “sjorren” om hem strak te houden.

4# Deuter kinderdrager 

Dit is een TOP drager wanneer je kids wat ouder worden. Toen wij naar Yellowstone National Park in Amerika gingen was Floris 3,5 jaar. Hij kon echt wel een afstandje lopen, maar een hike is dan toch weer net wat ver. De Deuter kinderdrager is dan echt een uitkomst. Floris zat als een prins op zijn troon met het beste uitzicht van allemaal. Doordat deze kinderdrager steunt op je heupen is het gewicht goed verdeeld, ik kon Flo zelf ook goed dragen. In de drager zit aan de achterkant ook ruimte voor wat proviand, zo konden wij makkelijk wat te eten, drinken, een nood luier voor Lotte, zonnebrand en natte doekjes meenemen.

Draagzak tijdens de vakantie Draagzak tijdens de vakantie

5# Tula draagzak 

De Tula draagzak, door ons niet gebruikt, maar ik hoor er zoveel reizende ouders over, dat ik hem niet weg kan laten uit deze lijst! Deze draagzak is helemaal ergonomisch. Er zijn zelfs varianten die je kunt laten meegroeien zodat je kids er in kunnen van 3 tot 20 kg en er zijn varianten met een rug van mesh wat zorgt voor wat ventilatie en afkoeling. Martine van Wij Reizen de Wereld Rond, is grote fan!

draagzak tijdens de vakantie draagzak tijdens de vakantie

 

Draagzakken zijn over het algemeen niet goedkoop. Ben je op zoek naar draagzakken met een zachter prijsje kijk dan eens op Baby Dream. Ze hebben een mooi aanbod verschillende draagzakken met interessante prijzen. 

 

Vind je dit artikel “Wil jij een draagzak gebruiken tijdens de vakantie? De is onze TOP 5 draagzakken voor reizen met kinderen” leuk? Dan vind je deze artikelen ook leuk: 

10x De beste travel gadgets wanneer je reist met kinderen!

Vliegen met een baby? Deze items zijn onmisbaar in je handbagage

Dit artikel “Wil jij een draagzak gebruiken tijdens de vakantie? De is onze TOP 5 draagzakken voor reizen met kinderen” bevat affiliate links. Wanneer je via deze links een aankoop doet, krijg ik een klein bedrag van bol.com, waardoor ik verder kan werken aan mooie artikelen voor Kids Love Travel. Uiteraard betaal jij niets extra’s. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights