Kies je taal:

De leukste kindvriendelijke fietsroutes in Nederland!

Weet je wat wij altijd doen als we op vakantie zijn in het buitenland? Fietsen!! Zo hebben we al gefietst door de outback in Australië, door smalle steegjes in Bangkok, langs tempels in Mexico, tussen reuze schildpadden op de Seychellen en over de stranden van Sanibel Island. Fietsen, wij houden ervan! Maar eigenlijk doen we dat in Nederland veel te weinig, hoog tijd dus om eens op zoek te gaan naar de leukste kindvriendelijke fiets routes in Nederland!

De leukste kindvriendelijke fietsroutes in Nederland

Herten en schotse hooglanders spotten in de Kennemerduinen

In de Kennemerduinen vind je meerdere fietsroutes door dit prachtige gebied. Je kan een fiets- en wandelkaart kopen bij een van de bezoekerscentra, maar je kan ook en kaart downloaden van de site. De lengte van de routes kun je zelf bepalen. Onderweg kan je meerdere stops plannen met de kids om even lekker in het bos te dollen, pootje te baden bij een ven of om een van de 4 “grote grazers (onder andere paarden, runderen en herten) te spotten. 

Dierenspotten in Rotterdam

Dierenspotten in de stad?! Ja echt! Het kan wanneer je de dierenroute fiets in Rotterdam. Deze route is 16,5km lang en start bij de Plaszoom. Je fietst op je gemakje langs een hertenkamp, kinderboerderij, weilanden met koeien, paarden en als klap op de vuurpijl ook nog langs een vijver met eendjes. Als het voedertijd is dan kun je een stopje maken bij een van de eetgelegenheden op de route of je kan een picknickmandje meenemen en neerploffen bij een van de speeltuintjes. 

Mountainbiken voor kinderen op de Veluwe

Wil je het wat avontuurlijker maken? Dan is de speciale moutainbike route voor kinderen op de Veluwe absoluut een aanrader! Deze route van 4,5km gaat over heuveltjes, door kuilen en scherpe bochten, maar dat alles wel kidsproof en veilig. Vindt jouw kindje deze route te kort? Dan doe je hem gewoon meerdere keren! Absoluut een aanrader en een verdiend plekje in deze lijst met kindvriendelijke fietsroutes in Nederland!

Pannenkoeken eten en fietsen door de Gelderse Vallei

Deze fietsroute is geschikt voor wat oudere kinderen, want de route is 26 tot 35km, afhankelijk van hoe ver je wilt fietsen. Je fietst door de mooie Gelderse Vallei tussen Barneveld en Scherpenzeel langs beekjes en tussen de boerderijen. Onderweg kom je ook langs de Walderveense Molen en langs pannenkoeken huis Hans en Grietje, waar natuurlijk lekker geluncht kan worden. 

Fietsen over onze eilanden

Ook onze Waddeneilanden zijn super geschikt voor fietstochtjes met de kids. Op Texel kun je verschillende uitgestippelde fietsroutes volgen, maar je kan ook op basis van de fietsknooppunten jouw ideale route samenstellen. Maak bijvoorbeeld eerst een klein rondje door de duinen, lunch op het strand en fiets in de middag naar Landgoed de Bonte Belevenis, waar je kinderen zelf brood, kaarsen en zeep mogen maken en heerlijk kunnen spelen in de speeltuin. 

Geen kindvriendelijke fietsroutes in Nederland maar te leuk om niet te noemen...

In België kun je een aantal spectaculaire fietsroutes vinden! Zo kun je letterlijk op 10 meter hoogte door de boomtoppen fietsen, hoe gaaf is dat! En dat niet alleen, er is ook nog een fietsroute in Bokrijk (ook België) waar je op ooghoogte door het water fietst! Dit zijn absolute must do’s als je het hebt over de leukste kindvriendelijke fietsroutes. 

Tips voor een ontspannen dag fietsen met kinderen

Afhankelijk van de leeftijd en hoe leuk je kindje fietsen vindt, kan een route fietsen nog wel eens een uitdaging zijn, met deze tips doe je er alles aan om het zo makkelijk en leuk mogelijk te maken: 

  1. Betrek je kindje bij het uitzoeken van de route 
  2. Start met korte routes en kies de wat langere routes als de korte routes goed gaan
  3. Plan genoeg leuke stopjes, om  te eten en drinken, maar ook om even te spelen
  4. Stop lekkere hapjes, een bal, kleedje en eventueel regenkleding in je fietstas
  5. Je kan vaak fietsen huren op locatie, maar je kan je fietsen ook meenemen op een fietsendrager, zeker voor kindjes kan het fijner zijn te fietsen op hun eigen fiets
  6. Check van te voren altijd het weer en neem (als nodig) regenkleding mee
  7. Is je kindje nog erg jong en heeft het nog niet zoveel ervaring op de fiets vergeet dan het helmpje niet
  8. Fiets in een rustig tempo, zodat je kind niet super hard hoeft te trappen met zijn kleine bandjes

En bovenal: GENIET! Geniet van lekker actief buiten zijn, van ons mooie Nederland en van een leuke activiteit met elkaar!

Vind je dit artikel "De leukste kindvriendelijke fietsroutes in Nederland" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel is gesponsord door Obelink. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights