Zoek
Sluit dit zoekvak.

De beste bestemmingen voor de kerstvakantie

Ik ga het liefst elke schoolvakantie op reis. Heb jij dat ook? De enige vakantie die bij de kinderen af en toe op wat weerstand stuit is de kerstvakantie. Deze periode vinden ze thuis zo gezellig, dat ze thuisblijven in deze vakantie geen straf vinden. Maar… ik ga toch wel erg graag weg! Daarom deel ik de leukste bestemmingen in de kerstvakantie en wat tips om “kerst” toch mee op vakantie te nemen met je.

De leukste bestemmingen voor de kerstvakantie

Als je tijdens de kerstvakantie wilt genieten van de zon, moet je iets verder reizen – minimaal 3,5 uur vliegen. Maar als je niet per se een felle zon nodig hebt, zijn er tal van leuke en spannende bestemmingen dichterbij.

Ontmoet de kerstman in Noors Lapland

Een reis naar Noors Lapland tijdens de kerstvakantie kan niet kerstiger worden, met een echt bezoek aan de kerstman zelf. Bovendien is Lapland een prachtige bestemming waar je allerlei bijzondere buitenactiviteiten kunt ondernemen. Denk aan sneeuwscooter rijden, een tocht maken met een hondenslee, ijsvissen, rendieren spotten en natuurlijk genieten van een bijzonder winterlandschap!

Schaatsen op de Groenplaats in Antwerpen

Antwerpen is de perfecte bestemming voor een dagje of weekendje weg tijdens de kerstvakantie! Tot 8 januari kun je de kerstmarkt in Antwerpen bezoeken (controleer altijd zelf de data voordat je gaat). De Grote Markt en de Groenplaats worden elk jaar volledig omgetoverd in kerstsfeer. De historische gebouwen, de kraampjes, de verlichting, de muziek en de geuren creëren een sprookjesachtige sfeer. Wandel langs de vrolijke kraampjes terwijl je geniet van een glas warme chocolademelk of glühwein, of bind je schaatsen onder en draai pirouettes op de grote schaatsbaan.

Slenteren over de boulevard in Marbella

Als temperatuur en zon belangrijke factoren zijn voor een geslaagde kerstvakantie, dan kan Marbella een beetje onvoorspelbaar zijn… De ene keer is het rond de kerst 22 graden en de andere keer 15 graden. Maar als de temperatuur geen bepalende factor is voor je vakantiegevoel, dan is deze stad en omgeving zeker een aanrader! Het zal er sowieso warmer zijn dan in Nederland of België, waardoor je veel meer buiten kunt zijn. Wandel over de lange boulevard van Marbella, geniet van heerlijke tapas onder de citrusbomen op een klein pleintje in Estepona, bewonder de superjachten in Puerto Banus of slenter door de straatjes van een van de historische steden en dorpen in de omgeving.

De bovenstaande inhoud is niet relevant voor de optimalisatie van de tekst en draagt niet bij aan het verhaal. Het bevat ook geen bruikbare informatie voor de lezer. Daarom is het verwijderd.

Kerstmis in de woestijn in Dubai

In ongeveer 6,5 uur vlieg je van hier naar Dubai. Gemiddeld telt Dubai 8 zonuren per dag in de kerstperiode, is de gemiddelde temperatuur 25 graden en is de zee 20 graden. Klinkt heerlijk toch? Door het Islamitische geloof wordt er in Dubai officieel geen kerstmis gevierd, maar door het grote aantal expats en toeristen uit westerse landen zie je wel steeds meer kerstversieringen in grote malls, restaurants en hotels.

En mocht dat niet genoeg zijn dan kun je natuurlijk altijd vanuit thuis een ieni mini kerstboompje, kerstservetten, een feestelijke tafelloper en tafel onderleggers meenemen zodat je het kerstgevoel niet mist.

Ontdek het Winterwonderland van Phantasialand Wintertraum

Wil je jezelf onderdompelen in de kerstsfeer zonder helemaal naar Lapland te vliegen? Dan is Phantasialand, gelegen nabij Keulen, een uitstekende keuze. Van november tot en met januari transformeert Phantasialand in Phantasialand Wintertraum. Het hele park is verlicht met miljoenen lichtjes en de kerstsfeer is overal voelbaar.

De magie van Phantasialand Wintertraum

Op het centrale plein van het park staat een enorme kerstboom en er is een ijsbaan omringd door kerststalletjes. Hier kun je genieten van dampende glühwein en smakelijke kerstlekkernijen. Het park biedt ook indrukwekkende kerst- en lichtshows en op verschillende plekken kun je zelfs in “echte” sneeuw spelen.

Overnachten in Phantasialand Wintertraum

Wil je jouw bezoek aan Phantasialand Wintertraum helemaal compleet maken? Overweeg dan om te overnachten in een van de hotels. Het Ling Bao hotel is een echte aanrader. Het hele hotel is ondergedompeld in de kerstsfeer en zelfs de tuin is versierd met miljoenen lichtjes.

Genieten van de Zuid-Afrikaanse zomer

Wist je dat de seizoenen in Zuid-Afrika tegengesteld zijn aan de onze? Dus wanneer we hier in de kerstvakantie “genieten” van lage temperaturen, regen en misschien wat sneeuw, is het in Zuid-Afrika zomer met heerlijke temperaturen! Zuid-Afrika is enorm veelzijdig en super geschikt voor een reis met kinderen. Wat denk je van:

  • Wilde dieren spotten tijdens een safari
  • Genieten van de stranden van Kaapstad
  • Pinguïns spotten op Boulders Beach
  • Genieten van een wijntje terwijl de kinderen spelen op een van de vele wineries

Bijkomend voordeel is dat je jetlag loos thuis komt want Zuid-Afrika heeft maar 1 uur tijdverschil ten opzichte van Nederland of België. Zuid-Afrika hoort dan ook absoluut bij de leukste bestemmingen in de kerstvakantie.

Ik krijg meteen zin om te boeken! En jij?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een adverteerder.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie