Kies je taal:

De leukste bestemmingen in de kerstvakantie, ver weg & dichtbij!

Ik ga het liefst elke schoolvakantie op reis. Heb jij dat ook? De enige vakantie die bij de kinderen af en toe op wat weerstand stuit is de kerstvakantie, want deze periode vinden ze thuis zo gezellig, dat ze thuisblijven in deze vakantie geen straf vinden. Maar… ik ga toch wel erg graag weg! Daarom deel ik de leukste bestemmingen in de kerstvakantie en wat tips om “kerst” toch mee op vakantie te nemen met je.

Leukste bestemmingen in de kerstvakantie

Wanneer je in de zon wilt liggen dan moet je in de kerstvakantie ietsje verder weg, 3,5 uur vliegen is toch wel het minimum. Maar als je de zon niet per se fel hoeft te schijnen, dan zijn er tal van leuke en gave bestemmingen dichterbij.

Bezoek de kerstman in Noors Lapland

Kerstiger dan dit wordt een reis in de kerstvakantie niet met een heus bezoek aan de kerstman himself. Daarnaast is Lapland een enorm mooie bestemming waar je allerlei bijzondere (outdoor) activiteiten kan ondernemen. Wat denk je van sneeuwscooter rijden, een huskyslede tocht maken, ijsvissen, rendieren spotten en natuurlijk genieten van een bijzonder winter wonderlandschap!

Schaatsen op de Groenplaats in Antwerpen

Antwerpen is de ideale plaats voor een dagje of weekendje weg in de kerstvakantie! Tot 8 januari kun je in Antwerpen de kerstmarkt bezoeken (check de data altijd even zelf voor je gaat). De Grote Markt en de Groenplaats staan elk jaar helemaal in het teken van Kerst. De historische gebouwen samen met de stalletjes, de verlichting, de muziek en de geuren die je tegemoet komen, zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Slenter langs de vrolijke stalletjes onder het genot van een glas warme chocolademelk of glühwein of bind je schaatsen onder en draai pirouettes op de grote schaatsbaan.  

Over de boulevard slenteren en in Marbella

Als temperatuur en zon belangrijke factoren zijn voor een geslaagde kerstvakantie dan is Marbella een beetje tricky… De ene keer is het rond de kerst 22 graden en de andere keer 15 graden. Maar als de temperatuur geen bepalende factor is voor je vakantiegevoel, dan is deze stad en omgeving zeker een aanrader! Het zal er sowieso warmer zijn dan in Nederland of België waardoor je veel meer buiten bent. Wandel over de lange boulevard van Marbella, geniet van heerlijke tapas onder de citrusbomen op een klein pleintje in Estepona, bewonder de super yachts in Puerto Banus of slenter door de straatjes van een van de historische steden en dorpen in de omgeving.

Kerstmis in de woestijn in Dubai

In ongeveer 6,5 uur vlieg je van hier naar Dubai. Gemiddeld telt Dubai 8 zonuren per dag in de kerstperiode, is de gemiddelde temperatuur 25 graden en is de zee 20 graden. Klinkt heerlijk toch? Door het Islamitische geloof wordt er in Dubai officieel geen kerstmis gevierd, maar door het grote aantal expats en toeristen uit westerse landen zie je wel steeds meer kerstversieringen in grote malls, restaurants en hotels. En mocht dat niet genoeg zijn dan kun je natuurlijk altijd vanuit thuis een ieni mini kerstboompje, kerstservetten, een feestelijke tafelloper en tafel onderleggers meenemen zodat je het kerstgevoel niet mist. 

Winterwonderland en de gaafste attracties in Phantasialand Wintertraum

Als je ondergedompeld wilt worden in het kerstgevoel, maar niet helemaal naar de kerstman in Lapland wilt vliegen dan is Phantasialand, vlakbij Keulen, een aanrader. Van november tot en met januari wordt Phantasialand omgetoverd in Phantasialand Wintertraum. Door het hele park vind je miljoenen lichtjes en overal zie en voel je de kerstsfeer. Op het centrale plein van het park staat een enorme kerstboom en vind je een ijsbaan met allerlei kerststalletjes voor dampende glühwein en smakelijke kerstlekkernijen. Door het hele park zijn er indrukwekkend kerst- en light shows en je kan her en der zelfs in “echte” sneeuw spelen. Wil je jouw bezoek aan Phantasialand Wintertraum helemaal afmaken? Dan kan je blijven overnachten in een van de hotels. Ik vind Ling Bao een aanrader, het hele hotel is ondergedompeld in kerstsfeer en zelfs de tuin is gedecoreerd met miljoenen lichtjes. 

Genieten van de Zuid-Afrikaanse zomer

Wist je dat de seizoenen in Zuid-Afrika tegengesteld zijn aan de onze? Dus wanneer we hier in de kerstvakantie “genieten” van lage temperaturen, regen en misschien wat sneeuw is het in Zuid-Afrika zomer met heerlijke temperaturen! Zuid-Afrika is enorm veelzijdig en super geschikt voor een reis met kinderen. Wat denk je van wilde dieren spotten tijdens een safari, genieten van de stranden van Kaapstad, pinguïns spotten op Boulders Beach of genieten van een wijntje terwijl de kinderen spelen op een van de vele wineries. Bijkomend voordeel is dat je jetlag loos thuis komt want Zuid-Afrika heeft maar 1 uur tijdverschil ten opzichte van Nederland of België. Zuid-Afrika hoort dan ook absoluut bij de leukste bestemmingen in de kerstvakantie.

Ik krijg meteen zin om te boeken! En jij?

Vind je dit artikel "De leukste bestemmingen in de kerstvakantie, ver weg & dichtbij!" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een adverteerder. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: