Zoek
Sluit dit zoekvak.

Yesssss, de eerste schoolvakantie van het jaar komt er weer aan! Wij gaan dit jaar voor het eerst met de kinderen op wintersport: Flachau it is!! Maar… om in Flachau te komen, zitten we eerst 12 uur in de auto. Dan is een tablet met daarop de leukste apps voor kinderen natuurlijk onmisbaar!

Wij gaan voor het eerst de Kurio tablets testen, voor Floris een Tab XL en voor Lotte een Tab Connect. Beide kinderen hebben ook een iPad voor lange reizen. Het voordeel van de Kurio is dat het echt een veilige online omgeving heeft voor kinderen. Dit is extra handig in de auto, omdat ik minder makkelijk even mee kan kijken. Je downloadt voordat je gaat rijden de apps op de Kurio TAB, zodat de kinderen ook zonder wifi lekker op de tablet kunnen spelen. Ook kun je een tijdslimiet instellen, zodat er niet 10 uur achter elkaar op de tablet gespeeld wordt. Er staat al preloaded content op van Studio100, maar uiteraard vullen we dat aan met een aantal van de apps uit de lijst hieronder.

Alle volgers van Kids Love Travel hebben hun favoriete apps voor kinderen gedeeld. Hieronder vind je de lijst.

Top 30: De leukste apps voor kinderen!

1. Pokemon Go

Wie kent deze app niet?! Ondertussen is Pokemon Go al meer dan 1 miljard keer gedownload wereldwijd. Alles draait in dit spel om het vangen van Pokemon en dat kan zelfs overal ter wereld.

2. Minion Rush

Lekker rennen met je Minion vrienden. Verzamel custom cards en unlock daarmee nog meer vriendjes om mee te rennen.

3. Mario

Het aantal Mario apps is groot, dus voor iedereen wat wils. Van Mario Kart, tot Mario Run en alles wat er tussen zit. Is jouw kind een Super Mario fan? Dan zijn deze apps al snel favoriet.

4. Block Puzzle

Vroeger speelde ik Tetris op mijn Gameboy. Nu kun je Block Puzzle spelen op je tablet of telefoon. Een uitdagend spel dat ook nog eens het ruimtelijk inzicht traint.

5. Math Jungle

Een educatieve app! Spelenderwijs leert je kindje met deze app rekenen. Er zijn verschillende niveaus waardoor de app geschikt is tot en met 5 jaar.

6. Hopster Coding Safari

Deze app is ontwikkeld om kinderen op jonge leeftijd al kennis te laten maken met coderen en programmeren. Maar eigenlijk is het gewoon een hele leuke app, waarin jonge kinderen spelenderwijs leren geholpen door allerlei wilde dieren.

De Beste Kinderapps voor op Reis

Als je met kinderen reist, is het handig om een aantal leuke en leerzame apps op je telefoon of tablet te hebben. Hier zijn enkele van de beste kinderapps die je kunt downloaden voor je volgende reis.

1. Dikkie Dik Zoekspel

Het Dikkie Dik Zoekspel zit tjokvol zoek- en vindspelletjes! Elk spel kent verschillende, oplopende niveaus waardoor je kids steeds opnieuw worden uitgedaagd.

2. Pret voor Peuters

Pret voor peuters is een leuke en leerzame app voor kinderen van 0-3 jaar. Er zijn 110 verschillende woorden en geluiden om te leren. Als je op een dier, een voertuig of een ander voorwerp klikt, gaat het bewegen en wordt het geluid afgespeeld.

3. Paw Patrol

Net zoals bij Super Mario, kan je heel veel verschillende apps vinden van Paw Patrol. Voorbeelden hiervan zijn onder andere: PAW Patrol Pups to the Rescue,Paw Patrol Pups Runner en Paw Patrol Air & Sea.

4. Zeppelin

Kinderen spelen met Fenna en met hun favoriete Zappelin-vriendjes in deze gratis app van NPO Zappelin. Kijk filmpjes, lees boekjes, maak de mooiste tekeningen en zing mee.

5. Rupsje Nooit Genoeg

Is jouw kind fan van Rupsje Nooit Genoeg? Dan kan je kiezen uit een van de vele Rupsje Nooit Genoeg apps. Er bestaan zowel betaalde als gratis varianten.

6. Lego

Natuurlijk biedt Lego ook een groot aantal apps aan. Zo kan je met de Lego Life app, toetreden tot het social domein van Lego waar je ook videos kan kijken die andere kinderen geupload hebben en kun je zelf je Lego creaties laten zien.

7. Squla

Dat leuke apps voor kinderen ook leerzaam kunnen zijn, laat Squla zien. Alle spellen die Squla aanbiedt dragen op een positieve manier bij aan de ontwikkeling, kennis en kunde van je kind. Er zijn verschillende niveaus dus je kind blijft uitgedaagd worden.

8. Netflix

Natuurlijk mag Netflix niet ontbreken in deze lijst. Wanneer je de series en films download kun je ook gewoon Netflix kijken wanneer je offline bent.

Met deze apps zijn je kinderen verzekerd van uren speelplezier tijdens de reis. En het mooie is dat ze ondertussen ook nog iets leren!

15. Mermaid Salon Dress Up

Deze app zal bij veel meiden in de smaak vallen: de mooiste outfits samenstellen voor je zeemeermin. Wie wil dat nou niet?!

16. Minecraft

Ontdek verschillende werelden en bouw de mooiste bouwwerken. Van de simpelste huisjes tot gigantische kastelen.

17. Driving School

Dit is een realistische simulatie app, waarmee jouw kind kan “leren rijden”. Doe je gordel om en rijd voorzichtig weg.

18. Pro Darts 2020

Een pijltje gooien in het vliegtuig of achterin de auto? Het kan met deze dart app.

19. Roblox

Met Roblox heb je oneindig speelplezier. Je kan je hele virtuele wereld creëren met alles erop en eraan, exact zoals jij dat wilt.

20. Brawl Stars

In dit spel ga je met je vrienden of alleen (virtueel) het gevecht aan en probeer je zoveel mogelijk te winnen om nieuwe super krachten en “skins” te unlocken.

21. Dr Panda: Leerzame Apps voor Kinderen

Dr Panda biedt een scala aan apps voor kinderen. In de gratis app Dr Panda Ice Cream Truck kunnen kinderen hun eigen ijs smaken maken, terwijl ze in Dr. Panda Hospital voor zieke dieren kunnen zorgen.

22. Bimi Boo: Educatieve Spelletjes voor Peuters

Bimi Boo biedt diverse apps gericht op jonge kinderen (2-5 jaar). Deze educatieve spelletjes stimuleren spelenderwijs de oog-handcoördinatie, fijne motoriek en het logisch denkvermogen.

23. Thomas de Trein: Interactieve Apps voor Kinderen

Er zijn tal van apps beschikbaar rondom het thema Thomas de Trein. In de app Thomas & Friends Minis kunnen kinderen hun eigen treinstel ontwerpen, terwijl ze in de app Thomas and Friends: Race On kunnen racen.

24. Brio: Creatieve Apps voor Kinderen

In de Brio app kunnen kinderen hun eigen spoorbaan aanleggen, treinen ontwerpen en stations bouwen. Als je kind fan is van Brio treinen, zal hij of zij deze app zeker waarderen.

25. Subway Surfers: Spannende Game voor Kinderen

Subway Surfers is een game geschikt voor iets oudere kinderen (5+ jaar). In dit spel helpen kinderen Jack, Sticky & Fresh om te ontsnappen aan de chagrijnige politieagent en zijn hond. Deze app is een van de favorieten van Floris (7 jaar).

26. Disney+: Onmisbare App voor Disney Fans

Als je kind een Disney fan is, dan is de Disney+ app onmisbaar. Met deze app heb je alle Disney films en series binnen handbereik.

27. VakantieBieb: E-books voor Jong en Oud

De VakantieBieb app is ideaal voor wie tijdens de vakantie veel wil lezen zonder veel boeken mee te sjouwen. In de VakantieBieb vind je ruim 50 e-books voor jong en oud, die je mag lenen, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

28. Storytel: Luisterboeken voor het Hele Gezin

Storytel is een app waar ik zelf een groot fan van ben. Het is heerlijk om boeken te luisteren in de auto naar mijn werk. Maar ook de kinderen zijn fan. Ze kunnen samen in de auto, of alleen met de koptelefoon op, in het vliegtuig of in de auto, de leukste verhalen luisteren.

29. Pepi: Kleurrijke en Leerzame Spellen voor Kinderen

Pepi biedt veel kleurrijke apps voor kinderen. De Pepi spellen zijn leerzaam en leuk. Zo kunnen kinderen in Pepi Hospital in de rol van arts of patiënt kruipen en leren ze in Pepi Bath over hygiëne en persoonlijke verzorging.

Peppa Paintbox: Een Leuke App voor Kinderen

De Peppa Paintbox app was een groot succes bij mijn kinderen toen ze nog wat jonger waren. In deze app kunnen kinderen lekker kliederen, schilderen en zo de mooiste kunstwerken maken.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie