Zoek
Sluit dit zoekvak.

We hebben het gered, de eerste schoolperiode na de zomervakantie zit er weer op en we zitten weer allemaal lekker in “het ritme”. Jullie ook? Nu ga ik natuurlijk in de herfstvakantie het liefst zo ver mogelijk weg, maar dat zit er deze keer helaas even niet in. Wat gaan we dan doen? In mijn zoektocht naar leuke uitjes voor de herfstvakantie kwam ik zoveel leuke dingen tegen dat ik dacht, laat ik dat eens delen! Dus zie hier een aantal bijzondere uitjes voor de herfstvakantie.

Bijzondere uitjes voor de herfstvakantie

1# Legoworld, Utrecht

Lego! Wie speelt er niet mee?! Van donderdag 17 oktober tot en met woensdag 23 oktober 2019 opent LEGO World weer haar deuren in Jaarbeurs Utrecht. In deze week kunnen Lego fans op 35.000 vierkante meter spelen met miljoenen LEGO steentjes. En er is natuurlijk veel meer te doen dan zelf spelen met Lego: je kunt levensgrote bouwwerken aanschouwen, verschillende speciale gasten (zoals YouTube-held Dylan Haegens) ontmoeten en nog veel meer!

Kosten: € 19,50 p.p

2# Stap in de wereld van Virtual Reality (VR), heel Nederland

VR is de afgelopen jaren enorm in opkomst en… toegankelijk gemaakt voor het brede publiek. Hoe het werkt? Je stapt een ruimte in, zet een VR bril en koptelefoon op en waant je zo in een andere wereld. Doordat de VR uitrustingen op elkaar aangesloten zijn kan je ook in de VR room met elkaar een avontuur beleven of een game spelen. Ik kwam in mijn zoektocht VR Rooms door heel Nederland tegen.

Ontdek de wereld van VR gamen

Wil je meer weten over VR gamen en wat het precies inhoudt? Kijk dan even hier.

Kosten: afhankelijk van de locatie, richtprijs  € 28 per 30 min

#3 Cinekid Festival, Amsterdam

Iedere herfstvakantie vindt het Cinekid Festival plaats: het grootste kindermediafestival ter wereld. Op de Westergas in Amsterdam en op bijna 40 locaties in het land, kunnen kinderen tussen de 3 en 14 jaar nieuwe, bijzondere en opvallende films en televisieproducties bekijken en op ontdekkingstocht gaan in het MediaLab. Het MediaLab is de grootste digitale speeltuin van de wereld! Hier vind je de mooiste interactieve kunstinstallaties, de nieuwste apps en games en exclusieve mediaworkshops.

Kosten: de kosten zijn afhankelijk van de activiteiten waaraan je wilt deelnemen.

#4 Museumnacht Kids, Haarlem

Na drie zeer succesvolle edities in Den Haag, komt Museumnacht Kids op zaterdag 19 oktober voor het eerst naar Haarlem. Elf Haarlemse musea en culturele instellingen openen die avond tussen 17.00 en 22.00 uur hun deuren.

Ontdek Kunst en Cultuur met Museumnacht Kids

Museumnacht Kids biedt kinderen tussen de 4 en 12 jaar de mogelijkheid om op een speelse manier kennis te maken met kunst en cultuur. De start van de avond vindt plaats in de Grote of St.-Bavo Kerk met een interactieve show. Aansluitend kunnen de jonge cultuursnuivers terecht in de 11 deelnemende instellingen:

De avond wordt dansend afgesloten met een afterparty in het Noord-Hollands Archief.

Kosten: € 7,50 p.p.

Doe’s Gek, Zwolle: Het Knotsgekke Kinderevenement van de Herfstvakantie

Doe’s Gek zegt zelf “het knotsgekke kinderevenement van de herfstvakantie!” te zijn, dat belooft wat! Dit familie evenement waar alles kan en mag vind je in Zwolle! Het vindt plaats van 24 tot en met 27 oktober. Tijdens Doe’s Gek kom je terecht in een wereld vol speelplezier. Er is ruim 12.000m gevuld met verschillende shows en activiteiten. Dit jaar is er onder andere een Zeemeerminnenshow, een Dinosaurusshow, een game-hal, een hal vol met LEGO, een kermis, springkussens en nog veel meer. Alle attracties zijn inbegrepen bij de entreeprijs. De hallen zijn omgetoverd voor een fun-paradijs voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar oud.

Kosten: € 14,50 p.p (kinderen t/m 3 jaar gratis)

Geniet van de Herfstvakantie Zonder op Vakantie te Gaan

Ga jij ook niet op vakantie? Dan heb je nu vast wel een keuze gemaakt uit een van deze bijzondere uitjes voor de herfstvakantie! Extra fijn? Ze zijn ook allemaal overdekt, dus laat die herfstbuien maar komen.

Maak je Herfstvakantie Extra Leuk met de Trein

Wil je het extra leuk maken? Neem dan de trein. Ik weet niet hoe het met jouw kids zit, maar Floris en Lotte zijn supergrote trein fans! Juist voor de herfstvakantie vind je leuke aanbiedingen op NS.nl, win win. Nu is je dagje uit in de herfstvakantie helemaal compleet!

Fijne vakantie en veel plezier!

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie