Zoek
Sluit dit zoekvak.

In de nieuwe mall in Leidschendam is deze indoor speeltuin geopend voor kids van 0 tm 8 jaar. De mall zelf is prachtig, super groot met de mooiste winkels en een gezellige internationale foodcourt. Je kan er gratis parkeren in één van de vele parkings om het gebouw heen. Parking 5 is het dichtsbij Peppa Pig World of Play, maar de volgende keer parkeren we in een parking verder weg zodat we stiekem wat langer in de mall kunnen rond dwalen.

Ontdek de wereld van Peppa Pig

De speeltuin is niet te missen door het grootse entree in Peppa style. Alles staat in het teken van Peppa Pig. Meteen als je binnenkomt voelt het alsof je in de wereld van Peppa en haar vriendjes bent beland, overal klinkt de vrolijke Peppa muziek en het is een zee van herkenning. Er zijn allemaal interactieve zones met thema’s uit de serie en overal zie je de bekende Peppa figuren. Zo kan je op schoolreisje in de levensgrote muziekbus van mevrouw Gazelle. In de bus liggen instrumenten waar de kids muziek mee mogen maken en er klinkt Peppa muziek door de speakers. Slim, want omdat het muziek maken in de bus plaatsvindt heeft de picknick zone die er naast ligt geen last van alle sambaballen en triangels.

Klimmen, klauteren en uren speelplezier

Ook zijn er verschillende “huizen” met woonkamertjes, keukens en glijbanen op kinderformaat. In het huis van Kelly Konijn kan je zelfs door tunnels in de heuvel kruipen. De kids kunnen zich hier uren vermaken. Ik weet zelf nog van vroeger hoe leuk het was om in een huisje te spelen, deze huisjes zijn echt next level, hier wil je wonen. En de supermarkt mét lopende band en kassa is naast de deur.  Als ouder heb je geluk, want alles is zo gemaakt dat grote mensen er ook in passen. Leuk voor de gezelligheid, maar ook fijn voor de veiligheid. Het Fort van George en de Boomhut van Peppa zijn echt wel serieuze klim/speeltoestellen en dan is het fijn dat je je kleintje kan helpen klimmen, klauteren en glijden. Verstoppertje spelen in deze zone is een aanrader! Zorg wel dat de kids sokken aan hebben, deze zijn verplicht.

Ontdek de speeltuin van Opa Hond

In de garage van Opa Hond mag je een loopfiets of driewieler pakken om over het fietsparcours te racen. Heel leuk, maar ook leerzaam want er staan verkeersborden en pijlen voor de rijrichting. Je kan met de fiets door de wasstraat die ook nog eens echt draait en die je door één van je vriendjes kan laten bedienen. Band zacht of tank leeg? Pompen of tanken maar bij het pompstation! Er is nog meer te leren terwijl je speelt, want er zijn verschillende grote puzzels in de speeltuin zoals een puzzel vijver of een buizenstelsel in elkaar puzzelen. Of ga je liever afval sorteren in de keuken van Peppa? Je kan ook postpakketjes in de juiste brievenbus gooien in de bezorgbus van het dorp. De keuze is enorm!

Even chillen na het spelen

Als je na het spelen even wil uitrusten dan ga je lekker liggen op de kleurrijke kussens in het theater. Hier wordt de serie van Peppa afgespeeld op een groot scherm. Je kan er ook voor kiezen om iets lekkers te kopen bij de Campervan en dat rustig te nuttigen op één van de bankjes in de picknickzone. Zelf eten meenemen mag niet. Er is wel een waterpunt waar je je flesje steeds kunt bijvullen. Wat ik heel fijn vind is dat er ook een toilet in is in de speeltuin. Ik was bang dat we voor hoge nood de hele mall door moesten rennen, maar ook wat dat betreft is er gelukkig aan de kleintjes gedacht!

De Rode Auto van Peppa

Natuurlijk mag de Rode Auto van Peppa en haar familie niet ontbreken! Je kan er met z’n vieren in en je mag heel hard toeteren! De auto staat naast de modderpoel waar je net als Peppa lekker in de modder kan springen en rollen. Net echt, want je hoort het gesplash van de modder bij elke sprong en Peppa en George springen op een filmpje met je mee.

Blijvende herinnering aan Peppa World

Helemaal van deze tijd zijn de verschillende fotozuilen waar je met een QR code onbeperkt thema foto’s kan maken. Deze kan je downloaden op je telefoon. Een super leuk aandenken aan een heerlijke middag in Peppa World.

Wat kost een bezoek aan Peppa Pig World of Play?

Als je van plan bent om Peppa Pig World of Play te bezoeken, zijn hier de kosten die je kunt verwachten:

  • Volwassene en kind combi op een doordeweekse dag: € 25,-
  • Volwassene en kind combi inclusief weekend: € 32,-
  • Extra kind (tot 9 jaar): € 18,-
  • Extra volwassene (vanaf 9 jaar): € 8,-
  • Jaarpas doordeweekse ouder kind combi: € 75,-
  • Jaarpas inclusief weekend ouder kind combi: € 99,-

Binnenkort kan je hier ook je kinderfeestje vieren!

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door gastblogger Frederique. Frederique woont in het altijd zonnige Zandvoort met haar man en 2 zonen (9 en 3 jaar). Ze heeft Peppa Pig World of Play met beide zoons bezocht.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie