Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek de charme van de Achterhoek

De Achterhoek is een prachtig stukje Nederland. Als je het nog niet kent, dan mis je echt wat! Met een uniek landschap, gezellige steden en pittoreske dorpen, veel natuur en cultuur, is het een fantastische, veelzijdige vakantiebestemming. In dit artikel geven we je vijf redenen om voor een vakantie in de Achterhoek te kiezen.

Dit is waarom je op vakantie wilt in de Achterhoek

Natuur

De Achterhoek is de perfecte plek voor natuurliefhebbers. Het is een streek vol bossen, heidevelden en weilanden. Een uniek coulisselandschap vol heuvels en natuurgebieden. Kies een fijne accommodatie midden in de natuur, zoals een huisje van Hofparken. Zo heb je een fantastische uitvalsbasis om alles te ontdekken. In dit gebied zijn enkele van de mooiste wandel- en fietsroutes van Nederland te vinden. Verder zijn er verschillende natuurgebieden en nationale parken, zoals Nationaal Park De Weerribben-Wieden en De Sallandse Heuvelrug met het museum Natuurdiorama Holterberg. In de Achterhoek kun je zeldzame vogelsoorten, planten en dieren in hun natuurlijke omgeving spotten.

Wandel of fiets je graag door de ongerepte natuur? Kijk dan ook eens bij de wandelroutes van Natuurmonumenten. De Achterhoek omvat drie deelgebieden: de Graafschap met landhuizen en parktuinen, het heuvelachtige Montferland met uitgestrekte bossen en Winterswijk met de unieke hoogveengebieden en beekbegeleidende bossen.

Ontdek de Hanzesteden van de Achterhoek

Vanaf je accommodatie op een vakantiepark in de Achterhoek kun je gemakkelijk de Hanzesteden bezoeken. Denk aan het sfeervolle Doesburg en het levendige Winterswijk. Deze charmante stadjes bieden een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden waar je meer leert over de rijke geschiedenis van Nederland. De Hanzesteden hebben een fascinerend verleden als belangrijke handelsposten. Ontdek meer over deze historische steden op Kids Love Travel.

Ontdek de charme van de Hanzesteden: Winterswijk en Zutphen

De Hanzesteden zijn een groep historische steden in Noord-Europa die in de Middeleeuwen een handelsverbond vormden. Twee van deze steden, Winterswijk en Zutphen, zijn gelegen in Nederland en bieden een unieke mix van historische charme en moderne voorzieningen.

Winterswijk: Een levendige marktstad

Winterswijk, ooit een belangrijke Hanzestad, is vandaag de dag nog steeds een belangrijk handelscentrum, vooral voor textiel. Deze levendige marktstad heeft veel winkels om rond te snuffelen en lekkere restaurants waar je regionale specialiteiten, zoals gerookte paling of mosterdsoep kunt proeven. Tijdens de zomermaanden worden er festivals georganiseerd zoals ‘Het Zomerfeest Winterswijk’.

Bezoek er ook het Museum Hof van Busleyden, het Textielmuseum Winterswijk, Dendron Arboretum met een grote collectie bomen uit de hele wereld of het Stadspark Jansmanpark met een prachtig uitzicht over het centrum van Winterswijk en nog veel meer!

Zutphen: Een stad vol historie

Zutphen is een fraaie Hanzestad; een levendige stad vol geplaveide straatjes, pittoreske bruggetjes en historische gebouwen die in de loop der tijd goed bewaard zijn gebleven. Naast het bewonderen van de oude architectuur zijn hier tal van activiteiten mogelijk, zoals winkelen, boottochten over de IJssel of het ontdekken van lokale ambachtelijke producten op een van de vele wekelijkse markten die het hele jaar door worden gehouden!

Ontdek de Kastelen van de Achterhoek

De Achterhoek is een regio rijk aan historische kastelen die absoluut een bezoek waard zijn. Deze eeuwenoude bouwwerken, waarvan vele dateren uit de 13e eeuw, bieden een fascinerende blik op het verleden. Een van de meest opmerkelijke is het kasteel en landgoed Twickel in Ambt Delden, dat in 1242 werd gebouwd en in de 18e eeuw grondig werd gerenoveerd door Hendrik van Twickel.

Andere Opmerkelijke Kastelen in de Achterhoek

Naast Twickel zijn er nog tal van andere kastelen in de Achterhoek die de moeite waard zijn om te bezoeken, waaronder:

  • Slot Loevestein bij Zaltbommel
  • Kasteel Doornenburg
  • Kasteel Lochem
  • Kasteel Huis Bergh bij Megchelen
  • Kasteel Rosendael bij Rozendaal
  • Kasteel de Haar bij Haarzuilens

Geniet van de Prachtige Tuinen

Deze historische monumenten zijn niet alleen interessant op zichzelf, maar worden ook omringd door prachtige tuinen die een heerlijk uitstapje in de buitenlucht mogelijk maken. In sommige van deze kastelen kun je zelfs overnachten, waardoor je de unieke kans krijgt om jezelf volledig onder te dompelen in de geschiedenis en cultuur van de Achterhoek.

Actief bezig zijn in de Achterhoek

Als je houdt van lekker actief bezig zijn en nieuwe avonturen beleven, dan zit je helemaal goed in de Achterhoek. Overal is water en dus is er veel gelegenheid om te zeilen, roeien, zwemmen, kanoën, suppen of een waterfiets te huren. Vaar op open plassen, of roei naar afgelegen stroompjes middenin de natuur. Daarnaast kun je natuurlijk ook fietsen, wandelen, klimmen en meer.

Golfen in de Achterhoek

Ga de greens op bij een van de twee 9-holes golfbanen, Winterswijk Golf Club en Nijes Golf Club. Ook beginners kunnen er leren om een hole in one te slaan.

Klimbos Achterhoek

Van hele andere aard, maar ook heel leuk, is Klimbos Achterhoek. Het ligt midden in de bossen bij Ruurlo en de kinderen zullen het er fantastisch vinden. Beleef er je eigen klimavontuur over de tokkelroute, langs moeilijke overgangen, grote netten en een vrije val! Je kiest zelf hoe hoog je wilt gaan en welke route je neemt.

Ontdek de Achterhoek

Geniet nu vast vakantievoorpret en bedenk wat je allemaal gaat doen. Of je nu lekker wilt relaxen of juist actief bezig wilt zijn; genieten van de natuur of juist van cultuur en historie, de Achterhoek heeft gewoon alles. Ga het zelf ontdekken tijdens je volgende vakantie!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een adverteerder.

Vind je dit artikel leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Nieuwsbrief

Volg ons

Plan je volgende vakantie