Kies je taal:

3 weken West Amerika met kinderen

We hebben weer eens zin in een verre reis! We hebben toestemming gekregen van school om de kinderen twee weken mee te nemen, plak daar de herfstvakantie aan vast plus nog een studiedag of twee, en time is ours! America, here we come, op weg naar West Amerika met kinderen. 

West Amerika met kinderen

San Francisco

We beginnen onze roadtrip door West Amerika met kinderen in San Francisco. Even een paar dagen acclimatiseren in een hotel en natuurlijk de stad zien. We verblijven in het Hyatt Place in Emeryville, wat iets buiten San Francisco ligt. De hotels hier zijn een stuk goedkoper dan in de stad zelf, en aangezien we een huurauto hebben vinden we het niet erg om stukjes te rijden.
 
Ik ben al vaker in San Francisco geweest en ik ben echt dol op deze stad. Ook is deze stad uitermate geschikt om met kinderen te bezoeken. Wij zijn hier dan ook drie volle dagen, dan kan je alles lekker op het gemakje doen, want als wij ergens niet van houden is het haasten, afraffelen en alleen maar de highlights afvinken voor op Instagram.

De Golden Gate

Onze eerste dag in San Francisco besteden we in de Golden Gate area, want ja, als je daar bent moet je natuurlijk wel even die Golden Gate Bridge over hè! En als je eenmaal die brug over bent (de stad uit) ligt daar een verrassend mooi stukje natuur. Je kan met de auto via een mooie slingerweg de heuvels in en daar kun je dan (een stukje van) de coast track lopen. Ga zeker even Hawk Hill op, ook prima te lopen met jonge kinderen, en geniet van een prachtig uitzicht over de Golden Gate Bridge, Alcatraz en downtown San Francisco. Als je vervolgens met de auto weer naar beneden gaat, ga dan niet meteen weer rechtsaf de brug over richting downtown San Francisco, maar ga eens linksaf, richting Sausolito. Dit is een supergezellig havenstadje waar je heerlijk kunt eten en lekker rond kunt struinen.

Downtown San Francisco

Onze tweede dag besteden we in de stad. Een leuke activiteit met kinderen is een bezoek aan Pier 39, die ook wel bekend staat om de grote zeeleeuwenkolonie. Het is een gigantisch grote boardwalk vol met restaurants, souvenirwinkels, een kermis, en natuurlijk de zeeleeuwen die lekker op een steiger liggen te chillen in de zon. Daarna rijden we met de auto richting Twin Peaks. Je rijdt dan even een stukje de stad uit, een grote heuvel op, zodat je vanaf daar een prachtig uitzicht hebt over de stad, de Golden Gate Bridge en Alcatraz. We sluiten de dag af in het Golden Gate Park. Ondanks dat San Francisco echt een te gekke stad is, worden wij ook altijd vrij snel een beetje kriegelig van die grootse wereldsteden. Te druk, te veel prikkels, dus al gauw zoeken we de rust van het groen op. Gelukkig is het Golden Gate Park een heerlijke oase van rust, middenin de stad. En hoera namens de kinderen, want er is een gigantische speeltuin.

Half moon bay

We hebben nog een volle dag te besteden in San Francisco, maar we zijn al een beetje “uitgestad”. Vandaag gaan we dus eens op pad buiten de gebaande paden. We rijden richting Half Moon Bay, een klein uurtje rijden vanuit ons hotel. Het is Oktober, en we zijn in Amerika, dus de voorbereidingen voor Halloween zijn in volle gang. Half Moon Bay is in deze tijd van het jaar echt een Halloween Walhalla. Alle boerderijen in de regio worden omgetoverd tot ware pumpkin farms. Ze lijken elkaar ook af te willen troeven want bij iedere boerderij die we bezoeken wordt het uitgebreider en gekker. We eindigen de dag in Lemos Farm, waar ze er bijna een soort pretpark van hebben gemaakt, met springkussens, ponyritjes, spelletjes, en ga zo maar door. Dus als je West Amerika met kinderen bezoekt in het najaar, breng een bezoek aan Half Moon Bay, succes gegarandeerd.

Yosemite

En dan wordt het tijd om onze donzen dekbedjes van het Hyatt om te ruilen voor twee weken campinglife! De rest van de reis gaan wij ons per camper voortbewegen, wat hebben we daar toch veel zin in! De campers in Amerika zijn niet perse heel klein of zo, dus we krijgen een enorm groot bakbeest mee. We noemen hem “Big Bob” (wij geven onze campers altijd een naam als we op reis zijn), dus met “Bob” zetten we koers richting Yosemite! Doei stad, hallo natuur!

 

En ja, Yosemite, wat zal ik daar eens van zeggen. Wat een adembenemend prachtig stuk natuur is dat toch! We blijven hier twee dagen en dat is eigenlijk gewoon echt veel te kort. Je kan er beter twee wéken blijven. Dus keuzes, keuzes, keuzes! Lange hikes gaan hem niet worden (iets met jonge kinderen..) dus we kiezen ervoor om de Mariposa Grove te bezoeken, waar de giant Sequoias zijn. Ook met kinderen is dit makkelijk te bezoeken met een relatief korte wandeling, waarbij je toch de highlights meepikt (oeps, nu gaan we dus toch voor de highlights).

Verder is Yosemite een park dat je vanuit de camper ook goed kunt bekijken. Er zijn tal van uitzichtpunten waar je de camper kunt parkeren, even uit kunt stappen, en weer door kunt rijden. Op deze manier kan je toch vele mooie spots zien zonder dat je vermoeide peuters mee moet zeulen op trektocht. Het allermooiste uitzicht vonden wij Tunnel View, die mag je zeker niet overslaan in Yosemite wanneer je West Amerika met kinderen bezoekt. We gaan via de Tioga Pass, waarbij je het prachtige Olmsted viewpoint niet mag missen, verlaten we Yosemite weer, op naar……..

Death Valley

En dat is wel even een dingetje om het park in te komen, want door overstromingen ligt het halve wegennetwerk plat. Het was een hele zoektocht om een weg te vinden die Death Valley in liep, en eenmaal in het park waren er ook veel wegen afgesloten, maar gelukkig konden we nog een mooi rondje maken! We bezoeken de Stovepipe Wells sanddunes, wat voor kinderen een enorm grote zandbak is waar ze even lekker kunnen ravotten. Dit deden we overigens wel pas aan het einde van de middag, want op het heetst van de dag is het echt te warm daarvoor. We slapen met “Bob” in het park, en de volgende dag gaan we alweer vroeg uit de veren om vóór het heetst van de dag wat activiteiten te doen. We bezoeken Badwater Basin, het laagste punt van het Westelijk halfrond. Het is een enorm grote zoutvlakte. Als je een stukje de vlakte op loopt lijkt het wel of je in een sneeuwlandschap staat. Prachtig!! Verder bezoeken we nog Zabriski Point, een supermooi heuvelachtig woestijnlandschap. Het zijn maar kleine stukjes lopen, dus ook met kinderen goed te doen. Maar nogmaals, ga vroeg en neem heel veel water en zonnebrand mee. Op het heetst van de dag wil je hier niet lopen.

Las Vegas

We verruilen de staat Californië voor Nevada en dan moeten we er toch echt aan geloven. Sin City, Las Vegas. Maar voordat we ons gaan begeven in die drukte, bezoeken we nog Red Rock Canyon, wat een half uurtje buiten de stad ligt. Een prachtige scenic drive tussen de rode rotsen. We slapen met “Bob” op een camping een kwartiertje van de Strip en pakken vanuit daar een Uber om de Strip op te komen. We krijgen van de camping receptionist twee tips voor op de Strip. 1: ga niet. 2: ga zonder kinderen. Haha, grapjas. Dus vol “goede” moed begeven we ons in de gekte van Las Vegas.

 

Een ding scheelt, we zijn al vroeg in de ochtend op de Strip zodat we in alle rust lekker rond kunnen slenteren en rond kunnen kijken terwijl alle gokkers en nachtbrakers nog hun roes uit liggen te slapen. We bezoeken een aantal hotels en vergapen ons aan alle hysterie. Ga kijken bij de fonteinshow bij het Bellagio hotel, bezoek het Titanic museum in het Luxor, waan je in de grachten van Venetië in het Venetian hotel en je dag is zo gevuld. En je portemonnee leeg. Wat is alles duur hier!! Tegen het einde van de middag loopt de Strip weer vol met mensen, zijn wij inmiddels alweer helemaal overprikkeld dus tijd om weer verder te gaan met onze reis door West Amerika met kinderen!

Red Cliffs Canyon

Deze kom je niet vaak tegen in de reisboeken, maar wat is dat eigenlijk zonde, want wat is het hier mooi! We zijn op weg naar Zion, maar aangezien we vrij laat waren met het boeken van deze reis zitten alle campgrounds in Zion al vol. De Red Cliffs campground is de dichtstbijzijnde camping maar we zijn wat blij dat we hier terecht zijn gekomen. Weg van de massa’s, in de meest prachtige natuur. Knalrode rotsen, bezaaid met cactussen en mooie wandelpaden. In de avond roosteren we hotdogs en marshmallows op het kampvuur. Wat is dit toch immens gaaf om met je kinderen te kunnen doen. We zijn blij dat we hier “per ongeluk” terecht zijn gekomen, deze hadden we niet willen missen!

Zion

We zijn inmiddels in de staat Utah en zetten koers richting Zion National Park. De omgeving begint hier ook een beetje wilde westen achtig te worden en daar zijn wij echt zó’n groot fan van! Terwijl we richting Zion tuffen zien we langs de weg ineens een mini wilde westen dorpje met beestjes: Fort Zion. Tijd voor een pitstop! Het is een hele leuke wilde westen kinderboerderij waar de kinderen mogen helpen met de verzorging van de dieren. De dieren worden gevoerd en ze mogen de lama’s een douche geven. Dit zijn de betere uitjes met kinderen! Daarna door richting Zion National park. Een waar hikers paradise. Dat zit er voor ons niet in (nog steeds iets met kleine kinderen…) maar gelukkig rijdt er een shuttlebus door het hele park heen en maakt onderweg een aantal stops waarbij je kunt kiezen of je uitstapt of niet. We gaan er een paar keer uit en we lopen een stukje van de Emerald Pools Trail. Een vlakke route die je ook met een kinderwagen kunt lopen. Mooooooi!!

 

Bryce

Ook dit is weer zo’n immens kado van moeder natuur. Ook hier rijdt een shuttlebus door het hele park waarbij je onderweg in en uit kunt stappen. in Bryce heb je ook een aantal kindvriendelijke wandelingetjes. De Rim Trail en de Sunset to Sunrise trail zijn goed te doen, zelfs met onze kleuter en peuter die toch met enige regelmaat hun kont in de krib kunnen gooien. We staan overigens op een hele leuke camping als je van het wilde westen houdt. De Bryce Valley Ranch. Wij zijn paardenmensen en op deze camping zijn ook horse pins aanwezig, dus aan het einde van de dag stroomt de camping vol met cowboys en hun paarden die hier overnachten tijdens hun trails. De kinderen mogen meehelpen met het verzorgen van de paarden en we roosteren marshmallows samen met de cowboys.

 

Coral Pink Sand dunes

Even een balansdag voor de kinderen! Alleen maar wandelingen maken in natuurgebieden is niet persé heel boeiend voor de kinderen om dat dag in dag uit te doen. Dus tijdens een reis zorgen we er ook altijd voor dat we wat afwisselen met onze activiteiten. We zoeken op wat er tussen Bryce en de Grand Canyon te doen is en we ontdekken de Coral Pink Sand Dunes, waar je kunt sandboarden en zandsleeën. We huren een paar zandsleetjes en gaan lekker de hele middag sleeën in de woestijn. Wat een feest, aanrader wanneer je West Amerika met kinderen bezoekt!! Neem wel heel veel water en zonnebrand mee, want je bent wel in een echt woestijnlandschap.

Grand Canyon

Dag Utah, hallo Arizona! Tja, een bezoek aan de Grand Canyon, daar kom je natuurlijk niet onderuit tijdens zo’n roadtrip. Je kan de Grand Canyon letterlijk vanuit elke windrichting bezoeken. We bezoeken eerst the north rim. Dit is het minst toeristische gedeelde van de Grand Canyon omdat dit deel alleen maar open is van half April tot half Oktober. Hier kan je ook kindvriendelijke wandelingen maken. En daarna richting the south rim. Deze kant is een stuk toeristischer met tal van bezoekerscentra en shuttlebussen. We rijden met “Bob” een scenic drive en stoppen bij tal van mooie uitzichtpunten.

Verder zuidwaarts

Hier eindigt dan vaak een beetje de standaard West Amerika route. Vaak loopt dan de route richting LA of weer terug richting Vegas, maar wij pakken de route verder richting het zuiden. We rijden richting Sedona, wat je ook wel het kleine zusje van de Grand Canyon kunt noemen. Onderweg naar Sedona bezoeken we Bearizona. Het doet ons een beetje denken aan de Beekse Bergen. Een leuke dierentuin waar je met de auto/camper doorheen kunt rijden en er is ook een leuk wandelstuk met dierenshows.

Sedona is een heel leuk stadje met vele restaurantjes en prachtige natuur met rode rotsformaties.

We gaan nog verder zuidwaarts richting Scottsdale. Dit is zeker niet een toeristen epicentrum, sterker nog, we zijn hier de enigen met een camper. We zijn hier omdat ik hier jaren geleden een paar maanden heb gewoond dus voor mij een hele leuke trip down memory lane!

 

Tucson

Dit is ook een minder bezochte plek tijdens een roadtrip door Amerika, maar toch zeker de moeite waard om te bezoeken. Tucson is een leuke plek als je een vliegtuigfanaat bent. Het is één groot vliegtuigenkerkhof, wat heel imposant is om te zien. Wat een ontzettende leuke activiteit met kinderen is, is een bezoek aan het Pina Air en Space Museum. Hier staan tal van vliegtuigen uitgestald in de woestijn, variërend van oude gevechtsvliegtuigen tot moderne verkeersvliegtuigen, en alles wat daar tussenin zit. Kinderen kunnen ook pilootje spelen in een echte cockpit.

 

En zo vliegen 3 weken in West Amerika met kinderen in een rap tempo voorbij!

 

Oktober vinden wij een ideale maand om deze reis te maken. Het hoogseizoen is voorbij, de massa’s zijn weg, en de temperaturen zijn ideaal. Alle wegen die in de winter sluiten zijn nog net open (the north rim en de Tioga Pass) en plekken die in de zomermaanden te heet zijn (zoals Death Valley en het zuiden van Arizona) zijn goed te doen.

 

Wij gaan weer met vele mooie herinneringen terug naar huis!

Dit artikel is geschreven door onze vaste gastblogger Kim. Kim heeft 3 dochters (3, 4 en 7 jaar). Samen met haar gezin maakt ze de mooiste reizen. Niet alleen omdat reizen alleen maar leuk is, maar ook enorm leerzaam. Hoe leuk is het om je kinderen woestijnen, bergen, tempels en kastelen in het echt te laten zien in plaats van uit een prentenboek? Kim en haar man Adri zien de wereld als één grote speeltuin en genieten er iedere keer weer van om met de kids op ontdekkingstocht te gaan.

Vind je dit artikel "3 weken West Amerika met kinderen" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Dit artikel bevat affiliate links 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie:

Geverifieerd door MonsterInsights