Kies je taal:
  • nl
  • en

Review Dorsett Wanchai Hotel Hong Kong met kinderen

Tijdens onze citytrip in Hong Kong met de kinderen hebben wij 4 nachten in Dorsett Wanchai Hong Kong geslapen. Om jullie een goed beeld te geven van dit leuke hotel heb ik onze ervaringen voor je onder elkaar gezet in deze “review Dorsett Wanchai”.

 

Review Dorsett Wanchai hotel 

 

Locatie

Dorsett Wanchai heeft een super centrale ligging op Hong Kong Island. Het is ongeveer 10 minuten lopen naar Causeway metro station van waaruit de hele stad bereikbaar is. Ook loop je in 10 minuten naar downtown Hong Kong en naar Times Square waar je heeeeeel veel winkels, malls, bars en restaurants vindt.
Tegenover het hotel vind je een parkje met een speeltuin en een skatebaan. Wij sloten elke dag af in de speeltuin, zodat de kids nog even lekker konden rennen en klauteren. Vlakbij de speeltuin is een barretjes waar je kan eten en borrelen, perfecte combi! Ook de paardenracebaan, Happy Valley Racecourse, is om de hoek, dus mocht je dit eens een keer willen zien, dan zit je goed!
Ik had tijden ons bezoek een ziekenhuis nodig. Zelfs een goed internationaal ziekenhuis bleek op 10 minuten loopafstand aanwezig te zijn.
Kids Love Travel: review Dorsett Wanchai

 

Hotel

Dorsett Wanchai is een 4,5 ster hotel. Wanneer je binnenkomt valt direct op dat Dorsett Wanchai geen standaard hotel is, op een goede manier. Het design is eigenzinnig en heeft leuke twists. Zo staan er lampen die lijken op vogelkooitjes met nepvogels erin. En vind je in de lobby comfortabele Victoriaans aandoende fauteuils en sofa’s. Ik kreeg een boutique gevoel bij de inrichting, terwijl het toch een vrij groot hotel is met 454 kamers.
Je kunt verschillende soorten kamers reserveren, van superior 2-persoonskamers, tot 4- persoons deluxe familiekamer en zelfs een viertal speciale suites; de Ocean suite (super leuk voor kids), Sony 4K 3D experience suite, OSIM massage suite en de Jockey suite.
Kids Love Travel: review Dorsett Wanchai Kids Love Travel: review Dorsett Wanchai

 

De kamer

Wij verbleven in een deluxe 4-persoons familie met daarin twee queensize bedden. De kamer is niet heel groot, 32 m2,  maar groot genoeg voor ons vieren, 2 koffers, een buggy en 4 rugzakken.
Ons kamernummers was 2321 en het uitzicht over de stad is in deze kamer werkelijk fenomenaal!!!!
Kids Love Travel: review Dorsett Wanchai
Deze kamer heeft allemaal leuke “gadgets” voor de kinderen. Zo hangen er naast 2 grote badjassen ook 2 kinderbadjassen in de kast en staan er naast de witte volwassenen slippers ook een roze en blauwe kinder variant.
Op de een of andere manier hebben de lades en kastjes in hotels altijd een aanzuigende werking op onze kinderen. Daar hebben ze hier wat leuks mee gedaan! Bij de 5de lade die Floris open trekt houdt hij trots een zakje snoepjes omhoog “kijk wat ik gevonden heb!!”. Naast de snoepjes ligt een kaartje met daarop de tekst: “Tadaaaa.. You have got a gift. Now you’ve found me, feel free to enjoy!”
Ook heeft Dorsett Wanchai een mobiele storybook bibliotheek die je geleverd kan krijgen op je kamer, zodat je de kinderen mooie verhalen kunt voorlezen voor het slapen gaan.
Kids Love Travel: review Dorsett Wanchai  Kids Love Travel: review Dorsett Wanchai

 

 

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een shuttle die je naar en van verschillende centrale punten in de stad brengt, erg handig! Ook is er een fitness en natuurlijk een restaurant. Wij hebben alleen gebruikt gemaakt van het restaurant voor het ontbijt. Dit was prima. Het aanbod is niet heel groot, maar alles wat je wilt is er. Zo kun je heerlijke eitjes laten bereiden door de kok, aten de kids elke ochtend een boterham met pindakaas en een banaan en kun je ook kiezen voor ontbijtgranen, Engels ontbijt (bacon, worstjes Ed) of Chinees ontbijt (noodles, dumping etc).
Kids Love Travel: review Dorsett Wanchai Kids Love Travel: review Dorsett Wanchai
Ook heeft het hotel zowel in de lobby als de kamers gratis en goed WiFi. Daarnaast heeft het hotel “26 hours at Dorsett Wanchai” dit houdt in dat je niet 24 uur, maar 26 uur in het hotel mag blijven. Check je om 12:00 in? Dan hoef je dus niet uit te checken voor 14:00, relaxed toch! En…. last but certainly not least: er is een “candy bar”!!! Elke avond tussen 18:00 en 19:00 mag je hier wat heerlijke snoepjes uitzoeken.
Kids Love Travel: review Dorsett Wanchai

 

Overall review Dorsett Wanchai Hotel

All in all is Dorsett Wanchai een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een kindvriendelijke, centraal gelegen, goed geprijsd hotel. Wij betaalden voor een 4-persoons deluxe familiekamer inclusief ontbijt in februari € 162,- per nacht.

 

Overall beoordeling:
Locatie         ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kamer          ♥ ♥ ♥ ♥
Faciliteiten          ♥ ♥ ♥
Kindvriendelijk    ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Overall                ♥ ♥ ♥ ♥

 

Vind je dit artikel “Review Dorsett Wanchai Hotel Hong Kong met kinderen” leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk: 

Top 10 Things to do in Hong Kong met kinderen

Top 5 Kindvriendelijke hotels in Hong Kong Dit artikel”Review Dorsett Wanchai Hotel Hong Kong met kinderen” is mede mogelijk gemaakt door Dorsett Wanchai Hotel. 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: