Kies je taal:
  • nl
  • en

Vliegen naar Florida, off we go, op naar een heerlijke vakantie in Florida!

Wanneer om 05:15u de wekker gaat spring ik uit mijn bedje: woehoeeeee!! Vandaag gaan we vliegen naar Florida, USA here we come!

 

Alles is al ingepakt, we douchen, kleden ons aan en schudden om 06:00u de kinderen wakker. Flo ziet eruit als een molletje en Lotte kijkt mij aan, draait zich om en slaapt weer verder. Maar als ik roep;”  kids we gaan NU op vakantie naar Florida!” zijn ze opeens allebei wakker. ” Jeeeeeej we gaan naar Mickey”. Jazeker we gaan naar Mickey! Dat doen we pas aan het einde van onze 3 weekse roadtrip door Florida, maar het lijkt mij nu niet het juiste moment om dat te benadrukken.

 

Onze vakantie naar Florida begint met.. de taxi! 

 

Om 06:45u staat de taxi voor. We laden alle spullen in. Alle is in dit geval: 2 koffers, een sealbag, de buggy, een draagzak, een rugzak, een schoudertas en 2 kleine rugzakjes. Klinkt veel, maar eigenlijk valt het mee. In de sealbag zitten namelijk het bedje voor Lotte en 2 autostoelen.

 

 

Spannende tijden op Schiphol 

 

 

Wanneer we Schiphol binnen wandelen worden we direct aangesproken door 3 zwaar bewapende marechaussee heren of “die koffer” van ons is. ” Uhmmm
nee”, zeg ik en ik zie direct wat paniek in hun ogen. In de hoek staat een grote zwarte koffer, alleen… Hmmmm dit is een bijzondere start van onze vakantie naar Florida. De marechaussee gaat richting de koffer als er opeens doodleuk een meneer komt aanwandelen. De koffer is van hem. Marechaussee weer gerustgesteld en ik ook 😉.
Ondanks dat we al vooraf zijn ingecheckt staan we toch nog een uur in de rij voor verdere incheck en het afgeven van onze bagage. Gelukkig gaan de security check en douane snel.

 

Chillen en shoppen

 

 

Uiteraard moet er op Schiphol een beetje tax free geshopt worden. Ik trakteer mijzelf op make-up en een luchtje. Terwijl de kids op de grond liggen koopt Kev nog snel een nieuwe zonnebril.
Floris wil heel graag even spelen bij het “vliegtuigje” dus we lopen van Lounge 3 naar Lounge 2. Boven achter de McDonalds vind je een speelvliegtuig waar de kids nog lekker even rond kunnen racen voordat ze 10 uur stil moeten zitten.

 

Time for boarding 

 

De kids worden op de proef gesteld. Als snel is de vertrektijd naar Orlando niet 10:20u, maar 11:00u. Wanneer we om 11:00u nog steeds niet mogen boarden wordt de verwachte vertrektijd aangepast naar 11:30u… Uiteindelijk vertrekken we om 12:00u.

 

Vliegen naar Florida…. 

 

Eenmaal aan boord valt Lotte direct in slaap. Flo is helemaal blij met zijn rugzak vol kleine ingepakte kadootjes en mag dan ook zijn eerste kadootje openmaken; een boekje!
Het eten aan boord van TuiFly is meer dan prima. De kids eten aardappel letters met erwten en hamburgertjes, Kev kip piri piri en ik quinoa met pompoensalsa. Het rugzakje met kadootjes en de iPad doen hun werk. De kids gedragen zich meer dan voorbeeldig en 10 uur laten staan we op Amerikaanse bodem.

 

Amerikaanse douane

 

Alles na de landing staat in het teken van wachten: voor het uitstappen, voor de douane (meer dan 1,5 uur (neem een draagzak mee want je buggy krijg je pas bij de bagageband terug) en na het ophalen van de bagage, moeten we nog een keer gecheckt worden waarvoor we ook weer 15min in de rij staan.

 

We hebben een hotel geboekt op 15 min rijden van de camper pick up morgen. Een taxi naar het hotel is erg duur, dus we hebben een huurauto geboekt via Auto Europe. We lopen het luchthavengebouw uit, jeeeeeeej wat een heerlijke temperatuur, en staan met 5 min in het kantoor van Alamo. Wat is dit mega goed geregeld!! Je doet de admin voor de auto in 5 min, loopt naar buiten, kiest zelf een auto uit (hoe leuk wij kiezen een grijze jeep), laadt je zooi in en rijdt naar de uitgang. Daar wordt de auto gecheckt, gescand en we zijn “on our way”.

 

Tol tol tol 

 

De kids vallen direct in slaap. Niet vreemd het is voor hen 23:30 uur Nederlandse tijd. We rijden letterlijk van het ene naar het andere tolpoortje. Als je veel gaat rijden in Florida schaf dan direct een tolpas aan, dit scheelt je heel veel tijd. Na een uurtje rijden staan we voor de deur van ons Holiday Inn hotel, wat naast de McDonalds ligt. We besluiten dat de kids na 19 uur voorbeeldig reizen wel een frietje verdiend hebben.

 

Na nog even spelen in de speeltuin van het hotel vallen we om 21:00 uur allemaal om van de slaap.
Yes we zijn er!! Nu start onze vakantie naar Florida echt! Lekker slapen en morgen de camper ophalen.

 

Vind je dit artikel “Vliegen naar Florida, off we go, op naar een heerlijke vakantie in Florida!”, leuk? 

Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk: 

Amerika met kinderen: van Amsterdam naar Denver

USA roadtrip: Yellowstone National Park

 

 

Dit artikel “Vliegen naar Florida, off we go, op naar een heerlijke vakantie in Florida!” is gesponsord door Auto Europe. 
Deel dit bericht

Reacties

Meer blog berichten

Kids Love Travel: camper holiday with kids

Campervakantie met kinderen, onze laatste dagen in Animal Kingdom & Epcot

Oh nee onze waanzinnige campervakantie met kinderen door Florida is al bijna te einde. Maar voor we naar huis gaan hebben we nog twee mooie dagen...

Kids Love Travel: Disney World Orlando

Disney World Orlando! De grande finale van onze camperreis door Florida

En we gaan alweer op weg naar de volgende stop tijdens onze super coole campervakantie door Florida: Disney World Orlando! De rit van Sanibel Island...

Kids love travel: souvenirs wat mag

Souvenirs wat mag je nou meenemen en wat niet?

Tijdens onze roadtrip door Amerika hebben we een aantal waanzinnig mooie plekjes bezocht. Met stip op 1 staat voor ons Sanibel Island. Een klein...