Kies je taal:
  • Nederlands
  • Engels

De leukste tips voor een lang weekend in Londen met kleine kinderen!

Als de wekker gaat om 06:30 uur, hoor ik Floris al roepen vanuit zijn kamer: LONDEN!! Yes vandaag gaan Floris en ik een stedentrip maken naar Londen. Na een gezond ontbijtje brengt Kev ons naar Schiphol. Wij zijn er klaar voor! Tijdens deze trip ga ik alle tips voor een fantastisch lang weekend in Londen met kleine kinderen met jullie delen! 

Londen met kleine kinderen: de voorbereiding

Dit tripje heb ik maanden geleden al geboekt. Flo en ik hebben uitgebreid besproken wat we allebei leuk vinden om te doen; van musea, tot de usual suspects “attracties en sights” tot de restaurants. Floris opteerde om 3x bij de Mcdonalds te eten, daar hebben we samen uiteindelijk 1x van gemaakt en 2x in een “fatsoenlijk” restaurant. 
 
Vergeet als je alleen reist met (een van je) kinderen niet om vooraf een “toestemmingsformulier ” in te vullen en mee te nemen. Met Lotte, vorig jaar, had ik het keurig ingevuld bij me, de toestemmingsverklaring voor alleen reizen met kinderen, maar niemand vroeg er naar. Ik twijfel even of ik het nu laat gaan, maar ach zoveel werk is het niet en misschien bespaart het wel een hoop gedoe. 

Londen met kleine kinderen: dag 1

Yes! Vandaag gaan we! Nadat Floris blij uit bed stuitert, we snel ontbijten en de laatste spullen in de koffers gooien (handbagage only) is het zover! Kev brengt ons naar Schiphol. We zijn thuis al ingecheckt, dus we kunnen direct doorlopen. Na de security check met bodyscan en extra tassen controle komen we aan bij de douane.
 

Zodra we onze paspoorten afgeven aan de vriendelijke meneer van de Koninklijke Marechaussee, wordt direct de vraag aan Flo gesteld:”Met wie ga je op reis?”. Flo antwoord enthousiast: “Met mama!”. Direct word ik gevraagd om het toestemmingsformulier en een kopie van Kev zijn paspoort. Flo worden nog meer vragen gesteld. Waarop hij aan de douane beambte vraagt: “Ben jij de koning?”. Waarop hij zegt “Ik voel mij wel een koning maar ik ben het niet”. 

Eenmaal buiten de douane vraag ik aan Flo waarom hij denkt dat deze man de koning is “Mam er stond iets met Koning op zijn balie”…. Oh ja, Floris kan natuurlijk net lezen en had een deel van de titel “Koninklijke Marechaussee” ontrafelt.

Vertraging?!

Alles loopt gesmeerd, het boarden gaat soepel, we nestelen ons in de stoelen en zijn klaar voor vertrek. Maar… dat blijft even uit. Door de grote drukte op Schiphol vertrekken we uiteindelijk 40 minuten te laat. Normaal niet zo heel erg, maar op een vlucht van 60 minuten is het beste flink. Maar… we hebben alle tijd en zijn 4 dagen in Londen voor onze stedentrip, dus we laten ons humeur niet verpesten!

Hotel enzo

Nadat we landen op Londen City Airport pakken we de trein, de metro, nog een keer de metro en lopen we nog een klein stukje tot we na 45 min midden in het centrum ons hotel binnen wandelen; Trebovir. Een klein boutique hotel vlakbij Earls Court Station, een hele handige locatie. De kamer is klein, maar heeft alles en bovenal een lekker bedje, dus top voor Londen met kleine kinderen! 

London Eye en Shreks Adventure

Wanneer je Londen met kleine kinderen bezoekt dan horen deze twee attracties op je to do list! Wij droppen onze koffers op de kamer en nemen de metro naar Westminster. Vanaf daar is het 5 min lopen naar de Londen Eye
 
Ook al hebben we onze tickets vooraf gekocht (het scheelt veel geld als je in 1x tickets besteld voor meerdere attracties) en staat er zelfs een timeslot op, toch staan we zeker een klein uurtje in de rij voor we onze cabin betreden. In 30 minuten gaat de cabine helemaal rond. De Londen Eye is gigantisch en het uitzicht is fenomenaal! Wil je liever niet in de rij staan? Boek dan een fastpass en skip alle rijen. 
 
Na deze mooie ervaring gaan we een bezoek brengen een Shrek bij de wat nieuwere attractie Shrek’s  Adventure. Zonder al te veel te verklappen:  (want dit moet je echt doen in Londen met kleine kinderen) je maakt een tocht door Far Away van ongeveer 75 minuten, waarbij je allerlei figuren uit de Shrek films ontmoet en zelf een hoofdrol speelt. Echt een must do!!

Zzzzzzzzzzzz slapen

Na Shrek nemen we de metro richting het hotel, brengen we een heel kort bezoekje aan de McDonalds voor een happy meal met wortels en gaan we op een oor. We hebben allebei een fantastische dag gehad en zijn met 5 minuten in dromenland.

Londen met kleine kinderen: dag 2

We zetten de wekker om 07:30 uur want we willen op tijd zijn voor de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. We staat er al om 09:30 uur, terwijl de parade pas om 11:00 uur begint. Gelukkig zijn er al marcherende streng kijkende heren en een fanfare te zien rond 10:30 uur, want Flo is na een uur wel klaar met wachten. En wat gebeurd er iets voor elf uur? De Queen herself wordt in een chique auto van het terrein afgereden. Met een keurig blauw pakje zit ze achter in de auto. Onze missie is zo geslaagd dat we besluiten de rest van de wisseling te laten voor wat het is en richting het park te lopen.

Hop on, hop offf

We springen op de bus, ja echt een uber toeristische hop on hop off bus van Golden Tours met een open dak. Heerlijk! En super handig wanneer je Londen met kleine kinderen bezoekt!
 
Vanaf ons stoeltje in de zon brengt de bus ons van de ene bekende sight naar de andere. Vlakbij Regent Street stappen we uit, want Floris wil graag een “beer bouwen”. Huh wat?! Een beer bouwen, ik leg zo exact uit wat dat is!
 
Eerst vullen we onze knorrende magen nog even bij de Wagamama. Ik ben hier blijer mee dan Flo, maar he dat moet ook kunnen. Uiteindelijk blijkt de Wagamama super kindvriendelijk en ook nog eens een heel goede kids kaart te hebben dus we zijn beide blij.
 
Met volle buiken vervolgen we onze trip naar…
Ik heb dit in oktober in New York gezien. Toen ik de tickets naar Londen boekte heb ik direct gecheckt of deze winkels ook te vinden zijn in deze stad en dat is zo, meerdere zelfs. Maar wat houdt het in? Dat leg ik je graag uit!
 
Wanneer je binnenkomt kies je een knuffel uit, althans het “lege velletje” van een knuffel. Met dit onder de arm loop je naar de “werkplaats” waar je met hulp van een Build-A-Bear medewerker zelf je knuffel mag vullen. Als de knuffel vol is, dan mag je een hartje kiezen, een wens doen met het hartje in je hand en daarna in je knuffel stoppen voordat deze dichtgemaakt wordt. Wil je helemaal gek doen, dan kan je ook nog gepersonaliseerde geluiden en geur toevoegen. 
 
Als je knuffel gevuld is, dan volgt stap 2: je knuffel aankleden. En echt waar, je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het hier. Uiteindelijk verlaten we de winkel met een Pikachu in Pikachu shirt voor Floris en een beer met tutu, schoenen en (jawel) rolschaatsen voor Lotte. Je portemonnee voelt daarna ook direct wat lichter. Maar eerlijk is eerlijk deze ervaring is zo leuk dat ik bijna zelf een beer had uitgezocht. Flo loopt de rest van de dag met grote rode konen van enthousiasme door de stad. Als je Build-A-Bear nog niet kent dat is het absoluut een grote must do wanneer je Londen met kleine kinderen bezoekt!

Oh nee, verdwaald!

Na al deze opwinding besluiten we terug te lopen naar het hotel. 3 km moet kunnen en we vinden het ook wel leuk om even door de stad te wandelen. Maar helaas valt mijn telefoon uit, weg kaart, en lijkt Google Maps wat in de war geweest te zijn, want in plaats van bij het hotel eindigen we in Paddington op 45 min van het hotel met een lege telefoon.
 
Een vriendelijke meneer wijst ons de weg naar de subway en in 20 min zijn we dan toch weer bij ons hotel. We besluiten wat inkopen te doen bij de Appie, zoals Floris het noemt, en gaan heerlijk op de kamer eten. Na een mooie en drukke dag vallen we na het eten allebei als een blok in slaap.

Londen met kleine kinderen: dag 3

De wekker gaat om 07:30 uur, na het ontbijt wandelen we in het ochtendzonnetje een halfuurtje naar het Natural History Museum. We zijn er om 09:00 uur, terwijl het museum om 10:00 uur pas officieel opengaat. Hierdoor staan we helemaal voor in de rij als het museum een half uurtje voor opening al open gaat en we de dino’s in alle rust kunnen aanschouwen. Machtig mooi! Het museum an sich is ook al een bezichtiging waard, wat een prachtig gebouw! 

Natural History Museum

Na de dino’s maken we nog een klein rondje door het museum en blijven we vooral hangen bij de ruimte met zoogdieren, de bijbehorende gigantische skeletten en lopen we naar de tentoonstelling van de “human evolution”. Ik probeer de evolutie aan Flo uit te leggen die van de ene in de andere verbazing valt met ogen zo groot als schoteltjes. 

 

Zeker als de kids dino fans zijn dan is een bezoek aan het Natural History Museum onmisbaar wanneer je Londen met kleine kinderen bezoekt! En… het museum is gratis, alleen voor het bezoeken van specifieke tentoonstellingen in het museum betaald je entree. 

Diana Memorial Playground

Na het museum moet Flo even zijn energie kwijt. We lopen door Kensington Gardens naar een super leuke speeltuin: Diana Memorial Playground. De entree is gratis en je hebt er echt heel veel vertier in een met tropische planten aangelegde tuin. Van een piratenschip tot tipi tenten en allerlei speeltoestellen die geluid maken. Flo is helemaal in zijn element. Er is ook een koffietentje bij, waar we heerlijk in het zonnetje gaan zitten en genieten van onze lunch. 

Dummie de Mummie spotten in het British Museum

Nadat de energie weer een beetje verbrand is gaan we naar het British Museum. Hier is een tentoonstelling over het oude Egypte met mummies, sarcofagen en nog veel meer. Floris kijkt zijn ogen uit! Wanneer hij naast een “uitgepakte mummie” staat met een verleerde huid vraag ik “Vind je dit niet spannend Flo?”. Maar hij zegt “Nee hoezo, dit is toch niet echt?”. Als ik zeg dat het wel echt is, vraagt hij zich hardop af waarom ze een dode man in een museum leggen of dit met hem ook zal gebeuren als hij dood is. Gelukkig kan ik hem gerust stellen, daar hoeft jij zich geen zorgen om te maken.

 

Na deze drukke dag eten we een hapje en lopen we, voor we de metro naar huis pakken, nog even langs Piccadilly Circus, wat een gekte en wat een drukte!! Floris vindt het iets te druk, dus we pakken snel de metro naar ons hotel. Vandaag hebben we ruim 23.000 stappen gezet, 16km gelopen. Morgen alweer de 4de en laatste dag van onze trip naar Londen

Even tussendoor: vervoer in Londen wat is handig en wat niet?

Wij lopen heel erg veel, omdat we dat leuk vinden en je zo ook heel veel ziet. Ook maken we veel gebruik van de metro. Een dagkaart kost voor Floris en mij samen ongeveer 19 GBP hiermee kan je de hele dag alle vormen van OV gebruiken. Wij beperken dat eigenlijk tot alleen de metro, maar aangezien een enkeltje binnen dezelfde zone al 5 GBP pp kost, heb je de dagkaart er zo uit.
Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende zwarte taxi’s of een uber. Doe dat alleen niet in de spits, want dan sta je gegarandeerd lang vast. Ook kun je met je creditcard op veel plekken “OV fietsen” huren, deze fietsen zijn alleen nog net te groot voor Flo.

Londen met kleine kinderen: dag 4

Vandaag is onze 4de en laatste dag. Na het ontbijt checken we uit en laten we onze koffers achter in het hotel achter. We wandelen in 25 minuten naar het Science Museum, waar we veel te vroeg (45 min voor opening) al arriveren.

We gaan als eerst in de rij staan en vermaken ons met dansjes, spelletjes en kletspraatjes in de zon. Zodra het museum om 10.00 uur opent, lopen wij naar de 3de etage, want daar bevindt zich het Wonderlab, een ruimte speciaal voor kids waar ze interactief aan de slag kunnen met allerlei natuurkundige en tech zaken. Van proefopstellingen met heel veel rook, tot jezelf bekijken met een infrarood camera, je kan het zo gek niet bedenken. De entree voor het Science Museum is gratis, maar voor het Wonderlab betalen we 8 GBP voor Floris en 10 GBP voor mij.  
 
Flo rent enthousiast van het ene naar het andere “proefje”. Er blijkt ook nog een ruimte met drie glijbanen te zijn. Zittend op een matje glijd je van de banen en voel je welke sneller gaat: de glijbaan van hout, plastic of kunstgras. Dit is absoluut Flo zijn favoriet. Na alle proefjes minimaal 1x gedaan te hebben wandelen we het Wonderlab uit om de rest van het museum te bekijken.
 
De rest van de collectie loopt enorm uiteen, van een reusachtige interactieve wereldbol, tot oude vliegtuigen, een oude trein en zelfs een een expositie over antibiotica. 

Nog even lekker lunchen

Na ruim 2 uur lopen we naar buiten en gaan we weer richting het hotel, omdat ons vliegtuig einde van de middag weer vertrekt.
Op de terugweg komen we langs een pizzeria die adverteert met vegan pizza’s. Aangezien ik een heftige melkallergie heb en al 16 jaar geen echte pizza heb gegeten, gaan we naar binnen. Ik bestel een pizza met nep mozzarella, Flo een pastatje en uiteraard mag een dessert ook niet ontbreken. De pizza is heerlijk! En wat is het toch gezellig om zo uitgebreid met Floris te lunchen. Een perfecte afsluiter van onze trip!

Daaaaaaaaaaaaaaaag Londen!

Eenmaal bij het hotel aangekomen bestel ik een uber die ons naar Londen City Airport brengt. Ook hier is mijn ervaring weer dat Uber vele malen goedkoper is dan een reguliere taxi.

Hele strenge security check

Op LCY kunnen we zo doorlopen naar de security check. Ik heb ons al ingecheckt en de boardingpassen staan op mijn telefoon.
Gelukkig zijn we op tijd, want hier lopen we wat vertraging op… Ik blijk veel te veel vloeistoffen bij me te hebben. Het is exact even veel als waarmee ik vertrokken ben, maar de security man geeft aan dat de regels hier strenger zijn dan in Amsterdam, een “bekend probleem” aldus hem.
 
Eenmaal door de security chillen we nog even met uitzicht op de runway voor we boarden en weer terug vliegen naar Amsterdam.
 
Londen is een fantastische stad en Londen blijkt samen met Floris een nog fantastischere stad! Londen met kleine kinderen is absoluut een aanrader!

Vind je dit artikel"De leukste tips voor een lang weekend in Londen met kleine kinderen" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: