Kies je taal:
  • nl
  • en

Londen met kinderen? Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen!

Londen is een fantastische stad die ik al vele malen bezocht heb, maar nog nooit met kinderen. Dus Floris en ik gaan samen op pad om deze veelzijdige stad nog verder te ontdekken, want hoe kindvriendelijk is Londen eigenlijk?

Top 10 leuke dingen om te doen in Londen met kinderen

Tijdens onze stedentrip in Londen gaan we in 4 dagen kriskras door de stad opzoek naar de leukste dingen om te doen en zien voor Floris. We lopen wel 12 km per dag, ontdekken het uitgebreide metronetwerk en maken heel soms gebruik van Uber. Onze conclusie na 4 dagen is dat Londen zooooo veel te bieden heeft voor kids, deze “Top 10” is eigenlijk te kort… maar daar gaan we:  

Als je kind een reuzenrad fan is, dan mag dit “reuzenrad der reuzenradtjes” natuurlijk niet ontbreken. In ongeveer 30 minuten maak je een rondje en word je getrakteerd op een fantastisch uitzicht. Wel is enig geduld vereist, want zelfs met een online gekocht kaartje met gereserveerde tijd, wachten we alsnog een klein uur in de rij. Als je niet wilt wachten en het niet erg vindt om extra te betalen dan is een fastpass een aanrader

 

Kosten: 27 GBP

Dit is voor ons de grootste verrassing. We hebben de kaartjes gekocht en sluiten achteraan in de rij. Het is direct naast de London Eye, lekker praktisch. Zodra “de show” begint, ben je onderdeel van een groot avontuur met Shrek en zijn vrienden. Je loopt letterlijk Shrek zijn wereld binnen en wat denk je? Hij heeft jouw hulp nodig! Meer ga ik niet vertellen, maar deze attractie is echt heel, heel leuk! En een must do wanneer je Londen met kinderen bezoekt. 

 

Kosten: 30 GBP 

Je kan voor Shrek en London Eye combinatie tickets kopen, waarmee je flink bespaard!

Wat? Build-A-Bear?! Yes! Deze keten is nog niet neergestreken in Nederland, maar heeft wereldwijd in grote steden (soms meerdere) vestigingen. Ik heb dit in New York voor het eerst gezien en was blij verrast toen ik online ook een vestiging in Londen kon vinden. 

Build-A-Bear is by far Floris zijn hoogtepunt in Londen. Wat het is? Ik probeer het kort uit te leggen. Het is een winkel, wanneer je binnenloopt is het eerste wat je doet een “leeg knuffelvelletje” uitkiezen. Als je dat gedaan hebt, dan ga je zelf je knuffel vullen, met behulp van een medewerker uiteraard. Als je knuffel gevuld is, dan mag je zelf een hartje uitkiezen (hier hoort een schattig ritueeltje bij) en dan begint het echte werk pas. Want want moet je knuffel nou aan? Floris kiest voor een Pikachu met een rood shirt, voor Lotte gaan we all out: een regenboog beer met een tutu, glitter schoenen EN rolschaatsen. Als je gaat afrekenen dan schrik je even, maar de experience is echt fantastisch! 

 

Kosten: vanaf 39,95 GBP

“Vroeger” toen we nog zonder kids de wereld overtrokken zou je mij voor geen geld in een “hop on hop off” bus gekregen hebben. Maar sinds we kids hebben ben ik fan! Dus ook in Londen mag een ritje niet ontbreken. Floris zijn benen kunnen even uitrusten en toch kunnen we vanaf het dak van de bus alles zien. Na een rondje van een uur stappen we uitgerust weer uit om Kensington Gardens te gaan verkennen. 

 

Kosten: 24,95 GBP

In Kensington Gardens vind je deze fantastische speeltuin. Wat mij betreft is tijdens een stedentrip met (kleine) kinderen een bezoekje aan de speeltuin “verplicht”. Floris (en Lotte) worden er altijd zo blij van als ze even heerlijk hun eigen ding kunnen doen. Diana Memorial is een bijzonder mooie speeltuin. Je kunt er lekker rennen en klimmen, maar er zijn ook allerlei “speeltoestellen” die een meer educatief/ muzikaal karakter hebben. Het is erg mooi aangelegd en je vindt er een koffiebarretje met drankjes, snacks en heerlijke broodjes. Zeker met mooi weer is een bezoekje aan deze speeltuin echt een aanrader! 

 

Kosten: gratis 

Dinosaurussen en jongens, het is vaak toch een “ding”. Ook Flo vindt dino’s bovenmatig interessant. Een bezoek aan het Natural History Museum met de levensgrote dino skeletten mag dan ook niet ontbreken! Buiten dat heeft het museum onder andere ook een grote collectie opgezette (wilde) dieren en skeletten. Zo is het skelet van een walvis erg indrukwekkend! Ga wel vroeg naar het museum, want anders sta je heeeeeeel lang in de rij!

 

Kosten: gratis 

Wat een toeval! Floris heeft op school net het thema “Het Oude Egypte” afgesloten en wat zien we op de affiches van het British Museum? Een tentoonstelling met als thema “Het Oude Egypte”. Floris wil absoluut een bezoekje brengen en een echte mummie zien. De hal van het museum is overweldigend en dan hebben we de mummies nog niet eens gezien. De Egypte collectie is zeer de moeite waard: we zien meerdere mummies, sarcofagen en leren veel over de oude Egyptenaren.

 

Kosten: gratis  

Musea waar kids bezig zijn en veel zelf mogen doen, zijn bijna altijd leuk, zo ook het Science Museum. De entree van het museum is gratis, maar Floris en ik willen graag naar het Wonderlab, waarvoor je wel entree betaald. Het Wonderlab staat vol met interactieve proefjes en er worden zelfs meerdere malen per dag “interactieve hoorcollege’s” gegeven waarbij kids een actieve rol spelen. Flo is nog net wat te jong voor de hoorcolleges, omdat hij geen Engels kan verstaan. We doen letterlijk alle proefjes en zijn dan ook wel een tijdje zoet. Ook hier geldt: ben op tijd! Dan is het nog rustig en kun je op je gemak alle proefjes ontdekken. 

 

Kosten: gratis

Wonderlab: 10 GBP 

9# Wisseling van de wacht Buckingham Palace

Natuuuuuuuuurlijk mag dit niet ontbreken! We staan al vroeg klaar achter de hekken van Buckingham Palace. Het wordt al snel erg druk. Als je met kleine kinderen bent, en je wilt vooraan staan, kom dan minimaal een uur eerder (de wisseling van de wacht is om 11:00 uur). Wij blijken enorme bofkonten te zijn, want wat gebeurd er? De queen herself verlaat om 10:30 het paleis. Ze rijdt al zwaaiend aan ons voorbij in een hele mooie auto. Wat gaaf! 

De wisseling van de wacht gaat gepaard met veel ceremoniële muziek en handelingen erg leuk om te zien!

 

Kosten: gratis  

Speelgoed winkels vind ik niet snel indrukwekkend, maar Hemley’s wel! Dit is een 7 etages hoge kinderhemel. Op elke etage heb je speciale hoeken: Lego, Playmobil, Barbie je kan het zo gek niet bedenken. Ook staan er door de winkel heen medewerkers op podia speelgoed te demonstreren. En ja, ook hier vind je een Build-A-Bear. Als je jouw kind wilt zien met ogen zo groot als schoteltjes ga dan zeker even naar Hemley’s. 

 

Kosten: gratis ( zo lang je niets koopt 😉

 

Dus wat is ons oordeel, hoe kindvriendelijk is Londen?! Nou enorm kindvriendelijk zoals je hebt kunnen lezen. Londen met kinderen is echt een aanrader, Londen blijkt een heerlijke stad voor groot en klein!  

Vind je dit artikel "Londen met kinderen"dit zijn de 10 leukste dingen om te doen" leuk? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook leuk:

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: