Kies je taal:

Camperreis door Florida met kids: krokodillen, panters en heel veel regen

Regen, regen, regen is het recept wanneer we onze camperreis door Florida vervolgen richting de Everglades. Morgen gaan we een airboat tour maken door de Everglades op zoek naar krokodillen! Vannacht slapen we in Homestead op een camping die zeker geen aanrader is. 

Slapen in Homestead

Hmmmm dit is de eerste camping waarvan ik denk, dit is geen goede keuze! Het is ver in de 30 graden en het zwembad is dicht. Dan maar naar de speeltuin, maar die blijkt vol te liggen met stinkende kattendrolletjes, matig… We gaan lekker bbqen en op tijd naar bed, dan kunnen we morgen op tijd richting de Everglades. Maar van dat slapen komt weinig. Het is heel slecht weer; flitsen, donder en regen komt met bakken uit de hemel. De volgende dag regent het nog steeds, maar de onweer lijkt weg, dus daar gaan we, op naar de krokodillen.

Krokodillen spotten in de Everglades

Het weer blijkt toch slechter dan we dachten. Het zicht is matig en we blijken een verkeerd adres in de navigatie gezet te hebben. In plaats van 50 minuten rijden we bijna 2 uur naar Everglades Safari & Airboat. En het regent en onweert nog steeds heel hard. Dus… we schaffen poncho’s aan en stappen gewoon, die-hard, op de airboat. De airboat heeft een grote propellor op de achterkant die ervoor zorgt dat de boot over het water suist. Krokodillen verschuilen zich liever met regen, maar toch hebben we geluk. Na 2 minuten op de boot zien we al een krokodil in het water. Lotte en Floris zijn de regen meteen vergeten. De regen is shit, maar de airboat tocht is echt super leuk!! De Everglades zijn super mooi en het is erg gaaf om de krokodillen is hun natuurlijke omgeving te zien. Na de airboat lopen we nog een rondje door het safaripark voordat we, met hele natte ponchos maar droge kleding, weer in de camper stappen.

Kids Love Travel: camperreis door Florida

Overstromingen en een tornado alarm

Eigenlijk wilde we onze camperreis door Florida vervolgen richting Fort Myers aan de westkust, maar doordat we deze ochtend verkeerd gereden zijn, is het toch handiger om vanavond een camping te zoeken in de Everglades. We belanden op Big Cypress RV Resort . Een hele mooie camping in the middle of nowhere. Opweg naar de camping rijden we langs een riviertje, opeens zie ik iets in mijn ooghoeken bewegen… OMG er liggen gewoon krokodillen in het water! Op de camping aangekomen stap ik uit om in te checken, op een bord staat aangeplakt: “Let op voor beren en panters!”. Serieus, beren en panters in Florida?! Het blijkt geen grap, is deze omgeving leven zowel beren als panters (naast krokodillen en slangen) en ze zijn ook gespot op de camping.

Het blijft maar regenen, ’s nacht gaat het zo tekeer dat ik er niet van kan slapen. De overbuurman moet zelfs zijn camper verzetten omdat het water te hoog komt te staan. ’s Ochtend lijkt de camping meer op een groot meer. We willen doorrijden richting Fort Myers. De receptioniste geeft aan dat er een waarschuwing is voor overstromingen en tornado’s en raad ons aan de lokale radiozender aan te zetten zodat we op tijd gewaarschuwd worden mocht de situatie te gevaarlijk worden om te rijden.

Kids Love Travel: camperreis door Florida

We made it! 

De rit valt uiteindelijk mee en we komen zonder kleerscheuren aan in Fort Myers. Aangezien het weer mwah is en er welgeteld 1 echte goede dag in de weersvooruitzichten staat, rijden we direct door naar Sanibel Island. Sanibel ligt voor de kust van Fort Myers in de Golf van Mexico. Dit eiland staat bekend om de fantastische “shelling” oftewel: schelpen zoeken.

Voor we arriveren moeten we eerst een drietal flinke bruggen over. Bij brug 2 moeten we van de weg. De rukwinden tijdens het onweer zijn zo hard dat de camper begint te bewegen. En zwemmen in de Golf van Mexico met de camper lijkt mij geen prettig idee. We staan 30 minuten stil en rijden dan door. Wanneer we de camping bereiken, valt de regen nog steeds met bakken uit de hemel. De kinderen zijn helemaal leip na uren stilzitten tijdens het rijden, dus zodra het onweer over is mogen ze naar buiten. Lekker in de regen, op hun slippers, door de plassen rennen. En het is niet eens koud, ondanks de regen blijft het gewoon 30 graden.

En zo belanden we tijdens onze camperreis door Florida op Sanibel Island. Morgen gaan we dit mooie eilandje, hopelijk in de zon, verkennen! Maar ik kan je nu al zeggen, als je een camperreis oor Florida in de planning hebt staan; zet Sanibel Island op je “must see” lijst!

Vind jij dit artikel “Camperreis door Florida met kids: krokodillen, panters en heel veel regen” leuk? Dan vind je deze artikelen misschien ook wel leuk:

10 Tips voor Las Vegas met kids, ja echt Sin City is ook leuk met kids!

5 leuke dingen om te doen op Schiphol met de kinderen

 

Volg ons op:

Advertentie:

Travel tips & tricks in je mail?

Boek nu je volgende vakantie:

Lees ook deze artikelen:

Advertentie: